Leasingcirkus plager Konica Minolta

Krakket Konica Minolta-forhandler efterlader tocifret milliongæld.

Halvandet år efter at Konica Minolta fyrede Horsens-forhandleren AM IT Partner efter brud på producentens etiske regler, er der nu ved at komme skred i sagen.

Kort efter opsigelsen fra Konica Minolta gik forhandleren konkurs og blotlagde et leasingcirkus, hvor de to tidligere direktører, Lars Bo Midtgaard og Claus Andersen, havde ført en stribe kunder bag lyset med forfalskede serviceaftaler og fupkontrakter. Indtil videre lyder regningen fra kreditorerne på 21 millioner kroner.

Sammen med konkursboets kurator Bjørn Wittrup har Konica Minolta sagsøgt de to tidligere direktører med krav om erstatning på 1,6 millioner kroner. En større kulegravning af selskabets regnskaber, som ventes færdig ved udgangen af denne måned, kan dog føre til, at det endelige krav kan blive betydeligt større.

»Jeg har en forventning om, at ikke alle leasingaftaler er medtaget i regnskabet, og det kan i teorien føre til, at jeg forhøjer erstatningskravet mod den tidligere ledelse,« siger Bjørn Wittrup.

AM IT Partners bankforbindelse, Konica Minolta og de involverede leasingselskaber har tilsammen godt 17 millioner kroner til gode i konkursboet. Dertil kommer krav fra en række kunder, som efter konkursen pludselig stod uden service på deres print- og kopimaskiner.

Samtidig er politiet i Horsens efter flere politianmeldelser af de to direktører ved at afslutte deres efterforskning, som forventes at føre til en sigtelse for bedrageri.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Lars Bo Midtgaard og Claus Andersen, som i dag er aktive i den Vejle-baserede kopiforhandler Totalkopi.

Det har heller ikke været muligt at få en kommentar fra Konica Minoltas direktør Martin Rahbek.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.