Artikel top billede

Kontor Syd gør 11 chefer til medejere

Otte millioner kroner i overskud før skat på baggrund af en omsætning på omkring 210 millioner kroner lægger baggrund for, at Kontor Syd-gruppen nu gør 11 medarbejdere til medejere.

Kontor Syd sætter en tyk streg under at være sværvægter i den frivillige CBC-kæde med et overskud på otte millioner kroner før skat og en omsætning i omegnen af 210 millioner kroner.

Samtidig med offentliggørelsen af årsresultat fra 2007/08 melder Kontor Syd-ejer Svend-Aage Kjær ud, at han har gjort 11 afdelingschefer til medejere af Kontor Syd.

»Jeg skal bruge min tid på at gå ud og købe virksomheder op. Helst i det syd- og sønderjyske, så det kan bakke op om vores eksisterende forretning,« siger Svend-Aage Kjær.

Han nægter, at den nye struktur betyder, at han er på vej ud af forretningen.

»Jeg vil ikke kalde det et generationsskifte. For jeg er ikke parat til at stoppe nu. Det handler om, at jeg vil bruge min tid på det, der er sjovt og sprede kompetencerne i virksomheden. Jeg har nogle dygtig afdelingschefer, som jeg derfor har gjort til medejere,« fortæller Svens-Aage Kjær.

Den nye organisation kommer efter et år, hvor organisationen er blevet trimmet efter opkøb af blandt andet to CBC-kolleger. Den trimning er nu færdig, og der skal derfor mere fokus på vækst.

»Jeg har fået at vide af min bestyrelse, at jeg skal ud og købe virksomheder op,« griner Svend-Aage Kjær.

Samtidig har Svend-Aage Kjær købt de to hidtidige medejere ud af Kontor Syds ERP-selskab, IT Solution Point.

»Jeg har købt Bent Christensen og Bent Laursen ud og gjort et par dygtige medarbejdere til medejere i stedet for,« fortæller Svend-Aage Kjær.

Bent Christensen var en passiv investor, der har tjent penge på at starte den lokale virksomhed. Infocom (kendt som Mærsk Data Defence), mens Bent Laursen oprindeligt var direktør for IT Solutions Point.

For Svend-Aage Kjær har den nye struktur i Kontor Syd-gruppen været vigtig.

»Jeg har nået et punkt, hvor jeg skal lade være med at lave de ting, som jeg ikke er dygtig til. Derfor har jeg delegeret arbejdet ud og vil lave det, jeg er god til: køb af virksomheder, lidt salg og marketing og så de bløde ydelser, som gør, at medarbejderne synes det er sjovt at arbejde for Kontor Syd.«
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.