Videodistributører vil spørges

Forrykt at kræve tilladelse til at kopiere egne DVD'er siger forbruger, der meldte sig selv for brud på ophavsretten.

Det er nu i orden at bryde kopisikringen på egne dvd-film, men man skal spørge Danske Videogramdistributører om lov først.

Den afgørelse har Antipiratgruppens arbejdsgiver Danske Videogramdistributører truffet i forbindelse med, at borgeren Henrik F. E. Andersen har meldt sig selv for massivt brud på ophavsretsloven. Men Henrik F. E. Andersen er langt fra tilfreds med den afgørelse.

»Så er en sag der ellers var forvirrende og indviklet nok lige pludselig blevet endnu mere forrykt. Alle mediacenterejere skal nu indhente tilladelse. « Har netop læst følgende udtalelse til CRN's søstersite ComON fra Danske Videogramdistributørers talsmand Jakob Plesner Mathiasen. Undskyld mig. Indtil nu har jeg forsøgt at holde en pæn og anstændig tone i den her debat. Men Antipiratgruppen forventer da for h….. ikke at alle danskere, der har et mediacenter og bruger digitale kopier, skal skrive ind for at bede om tilladelse for at se deres film. Film de har betalt for!,« skriver Henrik F. E. Andersen på sin blog enfrustreretforbruger.dk

Henrik F. E. Andersens mål med tilståelsen har hele tiden været at få lovgivningen ændret. På nuværende tidspunkt siger loven, at man må tage en personlig kopi, men ikke bryde kopisikringen. Loven er stadig den samme, men nu kan man få rettighedshaverens tilladelse til at bryde kopisikringen. Dermed bryder man ikke ophavsretsloven, da rettighedshaveren har givet lov.

Det er den udvikling som Henrik F. E. Andersen kalder "forrykt".

»Dette beviser bare endnu mere tydeligt, at nu må politikerne sætte en stopper for en forening, der har mistet jordforbindelsen for længst. Kære kulturminister. Sæt nu en stopper for dette vanvid og slet § 75c eller i det mindste gør det fuldt lovligt at have et mediacenter. Aldrig har man da hørt mage til så tydelig galskab,« skriver Henrik F. E. Andersen på sin blog.

Skal hindre pirateri

Jakob Plesner Mathiasen der er talsmand for Danske Videogramdistributører og partner i Johans Schlüters advokatfirma forklarer, at paragraffen er et vigtigt redskab i sager, hvor der finder ulovlig piratkopiering og distribution af film sted.

Loven forhindrer stadig Henrik F. E. Andersen og andre i at lægge film over på mediecentret uden at bryde ophavsretten, med mindre man har fået lov af rettighedshaveren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere