Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

IDC skruer ned for serverforventninger

Serversalget udvikler sig værre end forventet. Ingen udsigt til at servermarkedet vender tilbage til 2008-niveau, forudser IDC.

Der er ingen udsigt til at serversalget vender tilbage til de gode tider sidste år, hvor det europæiske serversalg nåede en omsætning på næsten 100 milliarder kroner. Analysefirmaet IDC tegner et billede af servermarkedet med mørke farver, der er endnu mere dystre end hidtil. Mens IDC tidligere troede, at salget af servere ville rette sig hurtigere, vurder analysehuset nu, at der ikke vil være en tilbagevenden til 2008-niveauet indenfor en årrække.

IDC-forudsigelsen for de næste fem år viser, at når 2013 er overstået om små fem år, vil salget kun være på 68 milliarder kroner, godt en tredjedel mindre end sidste år.

»IDC har sænket forventningerne for at afspejle den fulde konsekvens af den recession som har ramt servermarkedet,« siger IDC’s europæiske programdirektør for systemer og infrastrukturløsninger, Nathaniel Martinez.

I andet kvartal af 2009 blev der solgt servere for 15 milliarder kroner i Europa, Mellemøsten og Afrika. Det er et fald på 39 procent i forhold til samme periode året før og det fjerde kvartal i træk, hvor omsætningen var for nedadgående.

Andet halvår af 2009 vil fortsætte med at udvise fald på helårsbasis, som vil være mere omfattende målt i omsætning end i antal solgte enheder, på grund af den generelle tendens med faldende stykpriser.. Omsætningsfaldet vil langsomt tage af i styrke i løbet af de kommende fire kvartaler, hvor positiv vækst vil vente på sig indtil tredje kvartal af 2010, vurderer IDC.

Største lyspunkt er forventningerne til x86-serverne, der vil kannibalisere det øvrige servermarked, hvor kunderne i stigende grad vil efterspørge billigere x86-kasser, mens ikke-x86-løsninger vil blive gjort til standardprodukter, der vil falde ned i værdikæden.

»Stigende konsolidering, behov for rationalisering og virksomhedernes budgetbegrænsninger vil spille en stor rolle i dannelsen af serverefterspørgslen,« siger researchanalytiker i IDC, Giorgio Nebuloni.
 

 

 

Forventet europæisk serversalg, Mia DKK

2008 2009 2010 2011 2012 2013
98 66 64 65 66 68

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.