Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Struer Data tager røde tal med ro

Nyt medlemsskab af Telekæden har kostet tid og penge, og så er det også dyrt at fastholde medarbejdere i krisetider, lyder det fra Struer Datas direktør efter underskud på små 100.000 kroner.

Det blev til røde tal i Struer Datas regnskab for 2010, der viser et underskud før skat på 98.500 kroner. Det skal ses i forhold til et overskud året før på 365.000 kroner.

»Det er et samspil af mange ting. Vi er blevet medlemmer af Telekæden, og det har selvfølgelig kostet tid og penge at få det op at køre. Det har været et svært år generelt, og det er altid nemt at pege fingre af finanskrisen, selv om det da spiller ind på salget.« fortæller Struer Datas direktør Preben Næsgaard, som tilføjer, at ønsket om at fastholde medarbejdere også spiller ind på resultatet.

»Vi fyrede en enkelt medarbejder for et halvt års tid siden, og vi havde trukket det længe for at se, om vi ikke kunne undgå det,« siger direktøren om virksomheden, der i dag har syv medarbejdere tilknyttet.

Trods de røde tal er han fortrøstningsfuld.

»Det betyder ikke så meget, for vi har en god egenkapital,« siger direktøren, der trods Telenors nyligt opsagte aftale med Telekæden heller ikke mærker det store til priskrigen på mobilmarkedet.

»Vores oplevelse er, at erhvervskunder ser på løsninger og den vejledning, vi kan tilbyde. Langt fra alle ønsker det billigste produkt.«

Generelt har han svært ved at vurdere, om markedet er ved at lysne.

»Det synes, som om at markedet er ved at vende, men det svinger meget. Det er blevet meget mere ujævnt, og for eksempel kan vi have rigtig travlt i to dage, som bliver fulgt af to dage, hvor der ikke er noget at lave.«
 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Bringer dine sikkerhedssiloer data og systemer i fare?
Individuelle sikkerhedsservices til hvert behov skaber store problemer og øger sårbarheden. Det er tid til at samle dem, få det fulde overblik og lukke hullerne i beskyttelsen.