Dixons tror ikke på Fona

Fona klarer sig så dårligt, at den engelske retailkoncern Dixons nu nedskriver værdien af sine aktier i Fonas moderselskab med 180 millioner kroner.

Krisen på det danske consumermarked har de seneste år gjort indhug i omsætning og overskud i Fona. Det slår nu igennem i regnskabet for den engelske koncern Dixons Retail, som ejer 40 procent af aktierne i Fonas moderselskab, F Group.

Af en note til Dixons koncernregnskab fremgår det, at værdien af F Group-aktierne er blevet nedskrevet med knap 180 millioner kroner. Det er ifølge chefen for Dixons nordiske forretning i Elkjøp/Elgiganten, Ronny Blomseth, en nedskrivning på 85 procent af den hidtidige værdi på cirka 210 millioner kroner.

»Resultaterne, som Fona har præsenteret de seneste to år, har været nedadgående. Derfor kan vi ikke forsvare at bogføre en værdi af F Group-aktierne på det hidtidige niveau,« siger Ronny Blomseth.

Han afviser samtidig bestemt, at nedskrivningen er første skridt på vejen til at Dixons trækker sig ud af F Group.

F Groups direktør Michael Kjær ønsker ikke at kommentere sagen, men henviser til at beslutningen om nedskrivningen af F Group-aktierne alene ligger hos Dixons.

F Group har de seneste år mistet op mod ti procent af sin omsætning, som i dag er på knap to milliarder kroner. I det seneste regnskab præsterede F Group et beskedent overskud på 30 millioner kroner før skat.

Dixons købte sig i 2006 ind i F Group med en ejerandel på 40 procent, mens de oprindelige eneejere i Fona, familien Kjær, fortsat sidder på 60 procent af ejerskabet gennem selskabet MMP Invest.

Af det seneste regnskab i F Group fremgår det også, at ejerne de seneste to år har trukket udbytte ud af Fona på i alt 180 million kroner.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Vi prøver klodens letteste kontor-laptop: Med HP Probook 635 Aero G7 har du ingen undskyldninger
Test HP's nyeste kontor-kreation er klodens letteste kontor-maskine - på papiret. Når arbejdsdagen er ovre, er det dog ikke maskinens fluevægt, der vækker mest glæde.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Gør dine medarbejdere til et aktiv i sikkerhedsarbejdet
Vi glemmer hurtigt gode råd og sikkerhedskurser. Men sådan behøver det ikke at være. Moderne træning, opfølgning og simulationer skaber en sikkerhedsorienteret kultur, som minimerer risikoen for, at din virksomhed rammes af ødelæggende cyberangreb.