Artikel top billede

Regeringen barsler med stor it-reform af velfærden

En it-reform af velfærdssamfundet er en af den nye regerings planer, hvor skolebørn, ældre og syge vil mærke markante løft og krav i et digitaliseret samfund.

Læs også:
Her er den nye regerings it-planer med Danmark

Med indtrædelsen af Danmarks nye regering kommer der også en ny fællesoffentlig digitaliseringsstrategi, som staten skal udarbejde sammen med kommunerne og regionerne.

Det skriver S-R-SF i sit regeringsgrundlag.

"Strategien skal fastlægge konkrete mål og blandt andet indeholde de første elementer af en digitaliseringsreform af velfærdsområderne," lyder det i regeringsgrundlaget, der har titlen 'Et Danmark, der står sammen'.

Den kommende digitaliseringsreform vil betyde, at der skal indføres nye digitale løsninger på undervisningsområdet, sundhedsområdet og på handicapområdet, hvilket skal virkeliggøre den nærmest magiske formel med at øge kvaliteten og samtidig reducere omkostningerne i den offentlige sektor.

Digital kontakt med kommunen

De digitale indgreb tager dels udgangspunkt i S og SF's økonomiske køreplaner og dels i Radikale Venstres 2020-plan, hvor digitaliseringen af Danmark står centralt.

Den nye regering har blandt som sin målsætning, at al kommunikation mellem borgere, virksomheder og det offentlige skal foregå digitalt inden udgangen af 2015, hvilket til forveksling minder meget om Løkke-regeringens digitaliserings-planer.

S-R-SF tager samtidig tyren ved hornene, når det kommer til at hjælpe de digitale it-analfabeter.

"For ældre, personer med handicap og andre, der er begrænset i at udveksle oplysninger eller betjene sig selv over internettet, skal det være muligt at få hjælp," står der i regeringsgrundlaget.

Ingen it-revolutioner

Med en ny kommende fællesoffentlig digitaliseringsstrategi bliver Løkkes it-planer samtidig droppet, efter staten, regionerne og kommunerne har brugt et års tid på at udarbejde en digital strategi for 2011 til 2015.

Det er dog yderst tvivlsomt, at hele Løkke-planen bliver kylet i skraldespanden, da den tidligere og nuværende regering har flere overlap som eksempelvis tvungen selvbetjening i kontakten til det offentlige samt øget forbrug af telemedicin for at forhindre dyre udkørsler fra landets hospitaler.

SF's tidligere it-ordfører, Hanne Agersnap, udtalte da også til Computerworld i maj, at danskerne nok ikke umiddelbart skal forvente revolutioner i forhold til den nu forhenværende fællesoffentlige digitaliseringsstrategi.

Læs også:
Her er den nye regerings it-planer med Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere