Artikel top billede

SKIs roderi blev dyrt for Itplaneten

Varde-forhandleren kommer ud med pænt overskud trods en række bump på vejen.

Den vestjyske infrastruktur-forhandler Itplaneten er fortsat på rette kurs, selvom det seneste år har bud på flere uheldige begivenheder, som trækker fra på bundlinien.

Ifølge det netop offentliggjorte regnskab endte 2010/2011 med et overskud på 499.000 kroner før skat, hvilket er en smule ringere end det foregående år, hvor resultatet lød på 668.000 kroner. Samtidig er årsomsætningen faldet fra omkring 32 millioner til 27 millioner kroner.

Tilbagegangen skyldes ifølge direktør Jacob V. Schmidt først og fremmest, at leverancerne til offentlige kunder har stået i stampe som følge af at SKI (Staten og Kommunernes Indkøbsservice) i januar i år opsagde en stribe indkøbsaftaler på it-området.

»Røret i SKI har kostet os penge. Men derudover har vi haft fokus på udvikling af vores enterprise- og hostingforretning, ligesom vi har brugt mange kræfter på strategiarbejde i samarbejde med vores bestyrelse,« siger Jacob V. Schmidt.

Med til historien hører desuden, at direktør Schmidt selv i årets løb måtte ligge ned et par måneder med en diskusprolaps. Han er dog nu efter eget udsagn fit for fight.

Trods det lidt turbulente år, ser Itplaneten fortsat sig selv som en vækstvirksomhed. Forhandleren har flere gange været udpeget som gazelle-virksomhed, og i det forgangne år har man da også øget personaleomkostninger med næsten 25 procent. Så alt i alt er Jacob V. Schmidt tilfreds med det seneste regnskab.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere