Prisboom på harddiske rammer pc-byggere

AV Distribution nåede at købe stort ind før priseksplosionen på harddiske. Nova Data frygter de langsigtede konsekvenser.

Nervøsiteten breder sig blandt danske forhandlere, efter at flere distributører i denne uge har lagt begrænsninger på forhandlernes muligheder for at bestille harddiske på normal vis, mens priserne er røget voldsomt i vejret. Alt sammen som følge af oversvømmelser i Thailand, som står for en stor del af den globale produktion af diske.

Alene i løbet af det sidste døgn er man blandt forhandlerne begyndt at tale om tredobling af priserne, hvor man tidligere på ugen talte om prisstigninger på mellem 50 og 100 procent

Hos den midtjyske pc-bygger AV Distribution kan man dog glæde sig over, at man allerede for godt en uge siden tog tyren ved hornene og sikrede sig et stort parti diske hos en tysk leverandør.

»Vi købte 2000 diske til gammel pris i begyndelsen af efterårsferien, så vi kan nu fastholde vores pc-priser og holde produktionen i gang. Det satser vi på at gøre så længe, vi kan. Vi regner med, at vi i hvert fald har til to måneders produktion,« fortæller direktør Evald Nørtoft og understreger, at AV Distribution ikke har planer om at score en hurtig gevinst ved at videresælge varerne til de nye og højere priser.

»De fleste andre på markedet arbejder lige nu med videresalg af de varer, de kan få fat på,« siger han.

Også hos de sønderjyske kolleger i Nova Data mærker indehaver Kenan Hansen harddisk-krisen. Han frygter, at de store prisstigninger kan presse forhandlere til øge deres indkøb i udlandet. Det vil skade distributørerne, mener han og nævner at Also Actebis netop i dag har udbudt et parti Seagate-diske til en pris på 440 kroner, hvor prisen indtil for nylig lå på 200 kroner.

»Det er sjovt nok, for netop Seagate er de eneste, som ikke har produktion i Thailand,« siger Kenan Hansen, som også giver et eksempel på en 2 TB-disk, som på syv dage er steget fra 339 til langt over 600 kroner.

»Jeg ved ikke hvad konsekvenserne bliver på langt sigt, men lad os tale sammen om 14 dage til tre uger. Selvfølgelig er der vand overalt i Thailand, men det er vel ikke alle, der har deres produition liggende i stueetagen,« siger Kenan Hansen.
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Benefits of Automating P2P Processes
Purchasing and accounting departments are under constant pressure to boost efficiency.