Artikel top billede

41-årige Janus Nielsen bor i Marbella i Spanien. Han er gift med Tina Havsted. Sammen har de sønnen William på fire år.

Amerikanere har dræbt mange gode initiativer

It-profil: Men danske skatteregler er også med til at bremse mange iværksættere eller få dem til flytte ud af landet, mener stifteren af MySecurityCenter, Janus Nielsen.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?

Jeg har mødt mange succesfulde og respekterede mennesker, som startede i it-branchen uden nogen form for relevant baggrund. Også hos os i MySecurityCenter og MyMobileSecurity finder man flere chefstillinger besat med succesfulde personer uden det rigtige CV, men med den rigtige attitude. En hæmsko for it-branchen er, at amerikanerne har villet have os i Europa til at lave business, som de mener, det skal gøres. Det har ofte dræbt mange gode initiativer og aftaler.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?

Det tror jeg er mit nyeste firma MyMobileSecurity. Vi får mere end 100.000 nye brugere hver uge og vi har fået en række fantastiske samarbejdsaftaler. Vi har rundet 20.000 betalende abonnenter og med de aftaler med europæiske operatører vi for nylig har lukket, ser vores mål om at komme op på mere end 1000 nye betalende abonnenter om dagen ud til snart at være en realitet.

Og hvad er du mindst stolt af?

Det har kostet os meget dyrt, at vi på pc-antivirus har benyttet os af teknologi og koder fra CA. Softwaren var ikke god nok, og vi skulle for længst have skiftet leverandør. Men jeg har været ansat hos CA med ansvar for deres sikkerhedsprodukter, så jeg blev ved med at håbe, at de fik styr på det. CA solgte for nylig deres consumer softwaredivision for kun cirka 55 millioner dollars. Det vidner om ret få kunder, og det er vel derfor, der har været så få ressourcer til udvikling. Jeg skulle have lyttet til kunderne meget tidligere og skiftet leverandør med det samme. Heldigvis har vi nu en leverandør, vi er meget tilfredse med og som er blandt de bedste på markedet.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?

Jeg respekterer Henrik Sørensen fra Jubii og Spamfighter højt. Uden at forklejne Martin Thorborgs indsats har Henrik skabt to successer og mange fantastiske arbejdspladser for unge danskere, der vil frem i it-verdenen. Derudover har jeg stor respekt for det, som et par af mine venner Morten Wagner med henholdvis Freeway og Jesper Buch med Just-Eat har udrettet. Det viser at man kan nå langt med den rette indstilling, uden nødvendigvis at have en stor pose venture kapital i baglommen.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?

Det lyder som en kliché, men jeg ville være lige, hvor jer er nu. Jeg går en spændende tid i møde med lanceringen af to nye virksomheder, MyPcSupport og CharityAntivirus Specielt CharityAntivirus tror jeg bliver stort. Ideen er at donere hele vores omsætning direkte til en række velgørenhedsorganisationer. Det er fantastisk at have mulighed for at deltage i et sådant projekt, som er et produkt af de sidste ti års hårde og målrettede arbejde.

Hvad laver du om ti år?

Jeg laver det, jeg laver i dag, men arbejder mindre. Jeg har forhåbentlig et par dejlige børn mere, og så har jeg tid til at være en god og nærværende far.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?

Jeg kunne godt tænke mig at sidde i Richard Bransons stol. Han er på mange måder et ikon og forbillede for mig.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?

Gode gratis programmer med en fantastisk og gratis enduser support. Men det sker jo næppe, da det er en ret dyr omgang at både levere godt software og yde fantastisk support til brugerne.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?

Danskerne er generelt meget innovative på flere områder, men desværre dræber vi alt for mange af initiativerne, inden de for alvor har fået fodfæste. Jeg ville skabe rammerne, så mange flere ville tage chancen og overleve. Der skulle være helt andre og meget mildere skatteregler for iværksættere og deres virksomheder i opstartsfasen. Derudover skal vi være bedre til at diskutere, hvilke vilkår der skal til for at bevare virksomheden i Danmark i stedet for, som jeg bl.a. selv har gjort, at flytte dem ud af landet.

Hvordan takler du arbejdspres?

Jeg har valgt at flytte til Spanien med min familie, hvor vi lever et helt andet og mere afslappet liv. For fem år siden tog jeg en beslutning om ikke at have et vækkeur. Så i hverdagene vågner jeg, når jeg vågner. Jeg har ingen fast mødetid på kontoret, men møder ind mellem 10 og 11 de fleste dage. Det giver en god start på dagen. Dermed ikke sagt, at jeg ikke arbejder meget, men det er en anden historie.

Hvordan kobler du af?

Jeg spiller meget golf i min fritid, det er for mig den bedste afslapning. Fire-fem timer på golfbanen uden mobil og pc er godt for mig. Jeg bor jo i Spanien, og mange af vores venner og familie kommer på besøg. Det nyder vi meget.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere