Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Tjen penge som fritids-pressefotograf

Gemmer der sig en paparazzo i maven på dig? På dette site kan du tjene penge på dine gode snapshots fra mobilen.

ScoopShot er en hjemmeside, hvor ganske almindelige mennesker kan uploade deres billeder, hvis de har fotograferet noget særligt. Verdenspressen har så mulighed for at finde billederne og eventuelt købe dem, hvis de er interessante.

Konceptet er det, der kaldes crowdsourcing. Crowdsourcing betyder i praksis, at en opgave udliciteres til en større gruppe mennesker. Det sparer tid og penge, og det åbner for nogle interessante muligheder.

Du kender måske allerede ideen fra formiddagsavisernes notitser "Ved du noget? Så kontakt os.." - det er faktisk crowdsourcing. De udliciterer opgaven til dig som borger, så du kan tippe redaktionen, hvis du ser, hører, oplever eller tager billeder af noget, der er interessant for mediet.

På ScoopShot handler det kun om billeder. Om det er et stemningsbillede, et billede af en ulykke eller måske en sensation af en art, kan du uploade det og se, om der er nogen, der er interesseret i at købe det af dig.

Du bestemmer selv prisen, og så ligger dit billede på ScoopShots servere i 48 timer. Løber tiden ud, uden at nogen har købt dit billede, fjernes det igen. Ideen er, at billeder skal være friske for at være interessante.

ScoopShot har netop lanceret en app til deres hjemmeside. På den måde kan du ordne din pressefotograf-forretning direkte fra din smartphone.

Når du åbner app'en første gang, bliver du bedt om at oprette dig som bruger. I den forbindelse skal du indtaste din mailadresse og derefter verificere den via den mail, ScoopShot sender dig. Når det er gjort, skal du blot udfylde dit navn samt det land, du befinder dig i.

Når det er gjort, har du din ScoopShot-profil, og du er klar til at finde din indre paparazzo.

Sådan gør du

Når du åbner app'en, bliver du præsenteret for en række muligheder. Øverst kan du trykke på et spørgsmålstegn og derfra tilgå FAQ'en, hvor du kan få svar på de mest stillede spørgsmål.

I midten er "Tap to snap!", hvor du kan tage billeder direkte fra app'en. I de 48 timer, billedet er til salg, findes det kun i app'en. Når de 48 timer er udløbet, kan du eksportere billedet fra app'en og ud til dit eget fotobibliotek på telefonen, hvis du gerne vil gemme det.

Alternativt kan du gå den anden vej rundt og tage billedet på almindelig vis fra din telefons kamera og dernæst importere det til ScoopPhoto.

Du får også muligheden for at se såkaldte "tasks", altså specifikke opgaver, der er stillet af medierne. Det kan være, hvis et medie efterlyser et billede fra et bestemt politisk topmøde eller lignende. Opgaverne er ofte bestemt af geografi eller begivenheder. Du kan altså kun se en opgave, hvis et medie har efterlyst billeder fra en begivenhed eller et sted, der er i nærheden af dig.

Når du har taget et billede og vil sætte det til salg, bliver du guidet igennem processen trin for trin. Det er meget svært at misforstå. Du sætter prisen og tagger eventuelt billedets geografiske ophav. ScoopShot analyserer oven i købet dit billede og kommer med forslag til, hvordan du kan sætte prisen. Dernæst skal du blot vælge en kategori til dit billede, og inden du ser dig om, har du dit billede i æteren hos ScoopShot.

Du kan nu blot vente på, at et medie bider på krogen. Medierne kan købe dit billede til den pris, du har sat, eller de kan købe eksklusive rettigheder til billedet for ti gange billedets pris. Eksklusive rettigheder betyder, at mediet har eneret til at bringe billedet.

Du modtager en notifikation, hvis et medie har købt dit billede. Pengene vil du kunne se på den kontobalance, du får vist under "Photos". Du kan hæve pengene direkte ud til din bankkonto.

Du skal være opmærksom på, at pengene - både fra købere og når du hæver - kan være op til et par uger undervejs alt afhængig af betalings- eller overførselsmetoden.

App'en er gratis og kan hentes i App Store og Android Marked.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere