Artikel top billede

Foto: Brano Hudak.

EU vil forære dig boks til måling af din nethastighed

EU ønsker din hjælp til en storstilet undersøgelse af bredbåndshastigheder.

Læs også: EU vil teste din internetudbyder.

Hvor hurtige eller langsomme er de europæiske bredbåndslinjer?
 
Det vil Europa-Kommissionen gerne finde ud af, og derfor iværksætter kommissionen nu en større kampagne.
 
Helt konkret kan du gratis bestille en boks, som du kobler på din internetforbindelse.

Den måler derefter din nethastighed, når du ikke bruger din bredbåndslinje.
 
I alt skal 2.000 bokse installeres i danske hjem, og samlet skal der installeres over 100.000 bokse i Europa. 
 
Afviger hastigheden fra det lovede?
Projektet skal kortlægge, hvordan bredbåndsinfrastrukturen ser ud, og i hvor høj grad din hastighed afviger fra, hvad du er lovet og betaler for.
 
"Alle i EU burde være i stand til at nyde godt af et åbent og sikkert internet uden skjulte restriktioner eller langsommere hastigheder, end de er blevet lovet," udtaler EU-kommissær Neelie Kroes, der har ansvaret for EU's Digitale Dagsorden.
 
Hun langede for nylig ud efter teleselskaber, der annoncerer en hastighed, men som leverer en anden.
 
Skal investere 67 milliarder kroner
EU har en pulje på cirka 67 milliarder kroner, der skal investeres i projekter, som hæver niveauet af Europas bredbåndsnet. Neelie Kroes håber, at hun har et overblik over, hvor pengene skal investeres, efter at undersøgelsen er færdig. 
 
"Med disse data kan vi let se, hvilke lande der har været mest succesrige, og hvilke som sakker bagud, så vi kan dirigere vores støtte og investeringer mest hensigtsmæssigt," siger hun. 
 
Tidligere har udstyret, som bliver leveret af analysefirmaet SamKnows, vist, at halvdelen af alle engelske internetforbindelser ikke leverede den hastighed, som teleselskabet oplyste.
 
Herhjemme har debatten om nethastigheder også raset. Anders B. Christjansen, der er administrerende direktør for fiberselskabet Waoo, mener, at udbyderne af bredbånd via telefonstikket annoncerer misvisende hastigheder.
 
Teleselskaberne mener dog, at de ikke fupper kunderne, fordi de skriver "op til" foran hastigheden. Dermed er kunden ikke garanteret den annoncerede hastighed.
 
I alt bliver den europæiske undersøgelse gennemført i 27 medlemslande samt i Island, Norge og Kroatien. 

Du kan læse mere om det europæiske projekt her.

Læs også:

Telefirmaer skal tvinges til at oplyse rigtig hastighed.

Din net-hastighed er ringere end i Østeuropa.

Så lidt er du garanteret, når du køber bredbånd.

Du kan ikke stole på dit teleselskabs net-hastighed.

Fiber-boss: Teleselskaber snyder dig med hastigheden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere