Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Her er (måske) det ultimative skriveprogram

Her er listen over skriveprogrammer, der ved hjælp af minimalistiske brugergrænseflader og et begrænset antal funktioner sætter turbo på dit skrive-arbejde.

Læs også:

Test: Tre effektive alternativer til dit skriveprogram

Et skriveprogram er ikke bare et stykke software, der lader dig foretage digital tekstbehandling.

Det er et nøgle-punkt i dit arbejde og dermed også forbundet med både følelser og ildhu.

Det kan man i hvert fald konkludere af debatten på artiklen Test: Tre effektive alternativer til dit skriveprogram, som blev bragt for nogle dage siden på Computerworld.

Dels er der kommet rigtig mange gode forslag til skriveprogrammer i debatten, dels har vi fået en del læserreaktioner per mail.

En bestemt type software

Ideen med testen af iA Writer, Byword og Dark Room var at sætte fokus på den type skrive-applikationer, der giver brugeren en absolut minimalistisk brugerflade, stort set ingen funktioner og fylder blot nogle få megabyte.

Gevinsten er, at applikationerne ikke som almindelige tekstbehandlingsprogrammer risikerer at fjerne fokus fra det, det hele handler om - at skrive.

Derfor indeholder de også kun yderst begrænsede muligheder (hvis overhovedet nogen) for at ændre skrifttyper- og størrelser, oprette tabeller og sætte billeder og figurer ind i dokumentet.

I stedet åbnes applikationerne med et snuptag, de sluger stort set ingen hukommelse, og de får dig ikke til at spilde kostbar arbejdstid på at bande og svovle over tekstformatering, der ikke vil, som du vil.

Vi har samlet de mange indkommende bud sammen til det, der (måske) er den ultimative liste over alternative skriveprogrammer.

Her er listen over alle skriveprogrammerne

Læs også:

Test: Tre effektive alternativer til dit skriveprogram

Foruden iA Writer, Byword, Dark Room og Notesblok, som blev anmeldt i den oprindelige artikel, er her listen over andre forslag til skriveprogrammer.

De kan alle være bud på alternativer til mere udbredte programmer som Microsofts Word, Apples Pages og OpenOffices/Libre Offices Writer.

En hel del peger på, at det mest oplagte bud på et let-benet skriveprogram måske i virkeligheden er den gamle kending Wordpad, som Microsoft selv står bag. Hvis du er Windows-bruger, har du allerede Wordpad installeret på din maskine.

Flere læsere foreslår også OmmWriter som et godt bud på et minimalistisk skriveprogram til Windows, Mac OS X og iOS/iPad.

Et andet bud er Focuswriter, der er et open source-produkt, der kan anvendes på stort set alle styresystemer.

Der bliver dog også foreslået mindre kendte (men ikke nødvendigvis ringere) programmer - eksempelvis
DeScribe 5, den sidste version af et skriveprogram fra 1990'erne, der udkom til flere platforme.

Abiword bliver også foreslået - det fremhæves blandt andet, at Abiword giver mulighed for, at flere personer kan arbejde på det samme dokument på samme tid.

Blandt de indkommende bud finder man ligeledes Lyx, der findes til både Windows, Mac OS X og Linux, og LaTeX.

Endelig bliver der peget på Papyrus Office og Google Docs.

Det er en blandt pose bolcher, men måske du finder et, der passer til lige præcis din smag. 

Læs også:

Test: Tre effektive alternativer til dit skriveprogram




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere