Artikel top billede

Gorm Hansen: 30 år i it-branchen må være nok

- Det har været sjovere end at sælge grå sokker, lyder det fra Gorm Hansen om sine 30 år i it-branchen. Efter salget af Datek glæder han sig til at få tid til at pleje veteranbil og båd.

Et nyt kapitel er på vej til at starte for Dateks stifter Gorm Hansen. I går overleverede han nøglerne til sit livsværk til de nye ejere fra nordjyske Bornerups Datacenter og kan nu se frem til at nyde sit otium uden at skulle bekymre sig om fremtiden.

»Jeg har det fint og synes, det er rart, det hele er faldet på plads. Jeg har været i dialog med flere, men Bornerup er et pænt, gammelt, hæderkronet firma, som kan passe godt på de værdier, der er blevet bygget op i virksomheden,« lyder det fra Gorm Hansen, der fyldte 65 i sommer og i et stykke tid har ønsket at afhænde forretningen.

Så han er ikke bange for at komme til at kede sig i sin pensionisttilværelse.

»Jeg ordnede lidt i haven i går og var en tur i svømmehallen klokken syv i morges. Der er mange forskellige ting, jeg gerne vil bruge mere tid på. Jeg har en lille veteranbil og en båd, som nu skal passes, og så bor jeg et dejligt sted« lyder det fra Gorm Hansen, som tilføjer:

»Men det kan godt være, min kone bliver rastløs.«

Udover driften af Datek kan han se tilbage på tre årtier i it-branchen, hvor han blandt andet var med til at stifte CBC-kæden og siden 1981 på tætteste hold har oplevet udviklingen i branchen.

»Det har været sjovere end at sælge grå sokker, for der sker jo hele tiden noget nyt. Da jeg startede, var der ingen, der vidste, hvad det hele gik ud på. Man måtte missionere og fortælle folk, at man var forhandler. Og så måtte man forklare, at man heller ikke køber benzin af Shell. Du køber det af en forhandler,« fortæller Gorm Hansen.

»Til gengæld var der dengang 40 procent bruttoavance, og nu er der fire. Det var en anden verden, der blev erstattet af en ny verden. Og nu er det ved at blive en anden verden igen. Men det behøver jeg ikke tænke på længere,« siger han med slet skjult henvisning til cloud-tidsalderen og de øgede certificeringskrav fra producenterne.

Han fortæller, at Datek alene sidste år brugte 100.000 kroner på diverse certificeringskurser til medarbejderne.

»Det er altså for dyrt for en virksomhed med ni medarbejdere. Med fusionen kommer man op på 24 medarbejdere i det hele, og det er bedre. Der bliver jo lagt op til, at det skal være i den størrelsesorden, for at det hænger sammen,« slutter Gorm Hansen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere