Artikel top billede

Gorm Hansen: 30 år i it-branchen må være nok

- Det har været sjovere end at sælge grå sokker, lyder det fra Gorm Hansen om sine 30 år i it-branchen. Efter salget af Datek glæder han sig til at få tid til at pleje veteranbil og båd.

Et nyt kapitel er på vej til at starte for Dateks stifter Gorm Hansen. I går overleverede han nøglerne til sit livsværk til de nye ejere fra nordjyske Bornerups Datacenter og kan nu se frem til at nyde sit otium uden at skulle bekymre sig om fremtiden.

»Jeg har det fint og synes, det er rart, det hele er faldet på plads. Jeg har været i dialog med flere, men Bornerup er et pænt, gammelt, hæderkronet firma, som kan passe godt på de værdier, der er blevet bygget op i virksomheden,« lyder det fra Gorm Hansen, der fyldte 65 i sommer og i et stykke tid har ønsket at afhænde forretningen.

Så han er ikke bange for at komme til at kede sig i sin pensionisttilværelse.

»Jeg ordnede lidt i haven i går og var en tur i svømmehallen klokken syv i morges. Der er mange forskellige ting, jeg gerne vil bruge mere tid på. Jeg har en lille veteranbil og en båd, som nu skal passes, og så bor jeg et dejligt sted« lyder det fra Gorm Hansen, som tilføjer:

»Men det kan godt være, min kone bliver rastløs.«

Udover driften af Datek kan han se tilbage på tre årtier i it-branchen, hvor han blandt andet var med til at stifte CBC-kæden og siden 1981 på tætteste hold har oplevet udviklingen i branchen.

»Det har været sjovere end at sælge grå sokker, for der sker jo hele tiden noget nyt. Da jeg startede, var der ingen, der vidste, hvad det hele gik ud på. Man måtte missionere og fortælle folk, at man var forhandler. Og så måtte man forklare, at man heller ikke køber benzin af Shell. Du køber det af en forhandler,« fortæller Gorm Hansen.

»Til gengæld var der dengang 40 procent bruttoavance, og nu er der fire. Det var en anden verden, der blev erstattet af en ny verden. Og nu er det ved at blive en anden verden igen. Men det behøver jeg ikke tænke på længere,« siger han med slet skjult henvisning til cloud-tidsalderen og de øgede certificeringskrav fra producenterne.

Han fortæller, at Datek alene sidste år brugte 100.000 kroner på diverse certificeringskurser til medarbejderne.

»Det er altså for dyrt for en virksomhed med ni medarbejdere. Med fusionen kommer man op på 24 medarbejdere i det hele, og det er bedre. Der bliver jo lagt op til, at det skal være i den størrelsesorden, for at det hænger sammen,« slutter Gorm Hansen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.