Artikel top billede

Udskældt Acer-chef skal lede Lenovo i Emea

Acers tidligere koncernchef Gianfranco Lanci skal ifølge branchemedie stå i spidsen for Lenovo i Europa.

Ifølge det engelske kanalmedie Microscope gennemfører Lenovo en reorganisering, der betyder at italieneren Gianfranco Lanci fra 2. april bliver sat i spidsen for Lenovo i Emea.

Gianfranco Lanci er tidligere topchef for, hvor han sidste år blev fyret, fordi han ikke kunne bliver enige med Acers bestyrelse om den fremtidige strategi.

Medvirkende til Gianfranco Lancis exit fra Acer var sandsynligvis også, at Acer i efteråret 2010 iværksatte en overproduktion af pc'ere i forventning om, at markedet ville vende i 2011. Det resulterede i overfyldte lagre - også i Danmark og Norden.

I den efterfølgende periode droppede Acers markedsandel signifikant, mens der blev ryddet op i de overfyldte lagre.
De overfyldte lagre resulterede i at Acer gennemførte en fyringsrunde i Emea og afskrev 775 millioner kroner.

Gianfranco Lanci har arbejdet som konsulent for Lenovo siden september sidste år, med hovedfokus på at integrere tyske Medion ind i den kinesiske pc-forretning. Et træk, som investringsbanken Morgan Stanley vurderer vil skade Acer.

Nu betyder en reorganisering af Lenovo, så at Gianfranco Lanci bliver chef for den nyoprettede Emea-organisation.

Lenovo har tidligere delt det globale marked op i tre enheder: Modne markeder, vækstmarkeder og Kina. Efter reorganiseringen deler Lenovo igen sin organisation op efter geografier. Kina forbliver en selvstændig region, som suppleres af Emea, Nordamerika og en fusionsregion, der kaldes Asia-Pacific og Latinamerika.

Ifølge Microscope bebuder Lenovos topchef Yuanking Yang, at den nye struktur vil tilføje Lenovo en større operationel hastighed, som skal bane vejen for Lenovos angreb på consumermarkedet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.