Test: Her er dommen over Smart-tv fra Philips

Du kan gå på nettet, lave rejseplaner og se webtv, men er Philips Smart-tv noget værd? Det har vi undersøgt.

Test: Her er dommen over Smart-tv fra Philips

Anmeldelse: Philips Smart-tv er selskabets bud på, hvad et moderne internettilsluttet tv skal kunne.

Vi har for nylig testet Sony internet-tv, og nu er det blevet Philips' tur.

Giver Smart-tv dig noget ekstra, der gør det til et bedre valg?

Philips har et nyt samarbejde om Smart-tv med LG , Sharp og Loewe, der betyder, at udviklere af apps til tv fra disse producenter i princippet kan nøjes med at udvikle én app, der så vil virke hos alle fire.

Det er en god tanke, som burde resultere i flere tjenester til kunderne på længere sigt. Men lad os se nærmere på, hvordan Philips Smart-tv virker i dag.

Vi har testet et Philips 7606T på 42" fra 7000-serien, der er Philips' mellemklasse-serie. Smart-tv oplevelsen er dog ens på mange andre af Philips' fjernsyn, men der kan være afvigelser. 

Fuld browser

Med Philips Smart-tv får du en fuldt funktionsdygtigt internetbrowser, så du kan surfe løs på nettet, hvis du vil.

Det vil du dog nok ikke.

Browseren virker sådan set fint nok, den loader forholdsvist hurtigt - dog stadig langsommere end en moderne smartphone - og viser siderne rigtigt. Et plus er, at browseren selv zoomer siderne ind, så de fylder skærmen ud i bredden.

Men det er bare ikke specielt fedt at taste adresser ind med en fjernbetjening, og stort set ingen hjemmesider er designet til at blive vist på et tv.

Lej film fra sofaen

En af de vigtigste tjenester, et smart-tv kan have, er filmudlejning over nettet.

Du behøver hverken at bevæge dig ud i vinterkulden for en tur til Blockbuster eller sidde med panikangst og frygte advokaterne, der måske har luret dit pirateri.

Philips Smart-tv har to filmtjenester, hvor den mest interessante for danskere er film2home. Her kan du se en række film til 39 kroner stykket direkte fra sofaen.

Udvalget er ikke enormt, men der er en god blanding af genrer, så mon ikke det er stort nok til at udløse et mindre skænderi i hjemmet om, hvad der skal vælges?

Ud over film2home findes også den engelsksprogede Viewster-tjeneste, der dog primært består af b-film, du nok aldrig har hørt om. I øvrigt fik vi en fejlmeddelelse, når vi prøvede at afspille film fra Viewster.

Rejseplan og vejrudsigter

Philips Smart-tv har flere danske tjenester. Du er en lille app til Rejseplanen, så du kan tjekke, hvordan du kan komme fra A til B med offentlig transport.

Det er helt sikkert hurtigere at bruge din smartphone, men det kan da have en god signalværdi, hvis du lige hiver en oversigt frem til svigermor.

Det mest praktiske ved app'en er, at du kan indtaste dit nærmeste stoppested, hvorefter tv'et bliver til en afgangstavle, der viser dig de næste afgange herfra. App'en husker dit valg til næste gang.

Du kan også finde ud af, om du skal have en paraply med på turen med en simpel app, der giver dig en hurtig vejrudsigt fra DMI. Helt uden du behøver høre på jokes og gakkede indslag fra TV 2's overfriske vejrværter.

De sociale netværk

Naturligvis har Philips også apps fra de to store sociale tjenester Facebook og Twitter.

Det fungerer, og du kan holde dig opdateret, men begge tjenester fylder hele skærmen, så du kan ikke se tv imens. Det fjerner ideen i at gøre det på tv'et, for så kan du lige så godt bruge din computer eller smartphone, som helt sikkert er bedre til Facebook og Twitter.

YouTube kan du også gå amok i. Det fungerer rigtig godt og er helt oplagt at have på tv'et.

Er Philips Smart-tv værd at købe?

Fikse musiktjenester

På Philips Smart-tv finder du en række musik-apps, der er meget fede. 

iConcerts giver dig gratis adgang til et væld af koncertoptagelser fra en masse forskellige genrer. Det er sjovt at gå på opdagelse i.

Aupeo er en tjeneste, hvor du indtaster en kunstner, du kan lide. Herefter begynder dit tv at spille musik fra kunstneren og andre kunstnere, der laver musik i samme stil. Det er en god måde at opdage ny musik på, og det fungerer lidt som en radio, der spiller dine ønsker. 

TuneIn erstatter din radio og kan fange stationer fra hele verden. Der er også rigtig mange danske stationer. Det spiller bare.

Vi savner dog de mere kendte tjenester med dansk musik som Spotify, TDC Play og WiMP. 

Konklusion: Skal du vælge Philips Smart-tv?

Philips Smart-tv giver uden tvivl merværdi til dit tv, men der er ikke noget ved udvalget af tjenester, der adskiller sig væsentligt fra konkurrenterne - hverken positivt eller negativt.

Vi kunne dog godt savne apps fra TV2 Sputnik, som Sony har, eller YouSee-filmudlejning, som Samsung har. 

Brugergrænsefladen er ikke særlig pæn, og Philips har da også planer om, at den snart bliver opdateret på fremtidige tv'er. Den mindst tiltalende 'funktion' er de små grimme reklamer for forskellige tjenester, som du støder ind i, når du navigerer rundt på tv'et.

Som de fleste andre moderne fjernsyn i dag understøtter Philips DLNA, der gør det muligt at afspille film fra din Windows-computer eller netværksharddisk direkte på tv'et over dit hjemmenetværk. Det er smart, og vores testmodel slugte overraskende mange fil-formater.

Philips Smart-tv er ok ekstraudstyr til din fladskærm, men det skal ikke være derfor, at du vælger et tv fra netop Philips.

Læs også:
 

Test: Sådan virker Sonys internet-tv
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.