Artikel top billede

SAP og Microsoft sidder på det danske ERP-marked

Overraskende erobrer et udfaset ERP-system femtepladsen i en ny opgørelse over, hvilke ERP-leverandører, der dominerer blandt de store virksomheder herhjemme.

To leverandører af virksomhedssystemer, også kendt som ERP-løsninger (Enterprise Resource Planning), dominerer blandt de store virksomheder herhjemme.

De to er SAP og Microsoft, som begge er repræsenteret særdeles solidt blandt de 1.000 største virksomheder herhjemme.

Det viser en ny rapport, ERP i Danmark, som rådgivningsvirksomheden HerbertNathan & Co. har udgivet.

"Vi har udgivet denne ERP-oversigt før, men det er nyt, at vi opgør markedsandelene blandt de største virksomheder," siger Herbert Nathan, administrerende partner, HerbertNathan & Co.

Dansk historie

Øverst på listen står SAP med sin Business Suite, som kører hos næsten hver fjerde af de 1.000 største virksomheder herhjemme.

Top 1.000 består af 848 private virksomheder, 98 kommuner, fem regioner og 49 statslige og organisationer.

På de næste pladser med installationer hos knap 20 procent af de store danske virksomheder kommer Microsoft AX og Microsoft NAV.

På fjerdepladsen med en markedsandel på godt fem procent kommer Microsoft Concorde XAL, og første derefter begynder de mange andre ERP-leverandører at blande sig i kappestriden.

"SAP er skabt til store virksomheder, og Microsofts ERP-løsninger har en lang historie som lokale løsninger skabt til det danske marked bag sig," siger Herbert Nathan, som forklaring på de bemærkelsesværdigt store markedsandele, de to selskaber sidder på.

Lawson, MS og Oracle

Lawson M3 med en markedsandel på så godt som fem procent er den næste ERP-leverandør på listen.

Derefter følger endnu et Microsoft produkt (Concorde XAL) og så Oracle med sin E-Business Suite. Herefter egenudviklede ERP-løsninger, som cirka tre procent af Danmarks 1.000 største virksomheder benytter sig af.

"Det er interessant, at Concorde XAL stadig anvendes af knap fem procent, selvom Microsoft for flere år siden stoppede udvikling og support af løsningen," siger Herbert Nathan.

Interessant er det også, at godt fem procent, det vil sige mere end 50 af Danmarks største virksomheder, anvender en ERP-løsning, der slet ikke figurerer blandt de 19 på listen.

Endelig er det også værd at lægge mærke til, at mange af de største virksomheder herhjemme anvender løsninger som MS Dynamics NAV, Visma, Dynamics C5 og SAP Business One, der alle er udviklet til langt mindre virksomheder.

Omvendt er der også en del mindre virksomheder, som anvender ERP-løsninger skabt til helt store virksomheder, men det er en anden historie.

ERP markedsandele Top 1.000

SAP Business Suite (23 pct.)
Microsoft Dynamics AX (22 pct.)
Microsoft Dynamics NAV (18,5 pct.)
Microsoft Concorde XAL (5,5 pct.)
Lawson M3 (4,9 pct.)
Oracle E-Business Suite (3 pct.)
ASPECT4 (2,9 pct.)
Egenudviklet (2,6 pct.)
Industriløsning (2,5 pct.)
Microsoft Dynamics C5 (2,5 pct.)
IBS Enterprise (2,2 pct.)
Infor ERP LX (1,6 pct.)
Visma Business (1,6 pct.)
Infor ERP LN (1 pct.)
IFS Applications (0,8 pct.)
Oracle J.D. Edwards EnterpriseOne (0,8 pct.)
Agresso Business World (0,8 pct.)
Deltek Maconomy (0,7 pct.)
SAP Business One (0,3 pct.)
Andet (4,8 pct.).
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Pandoras store it-investeringer har ført til fordobling af onlinesalget under corona
Allerede inden coronakrisens indtog havde smykkegiganten Pandora investeret kraftigt i digitalisering. Det var de her investeringer, der var med til at fordoble Pandoras onlinesalg alt imens selskabets butikker var tvangslukkede.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.