Artikel top billede

SAP og Microsoft sidder på det danske ERP-marked

Overraskende erobrer et udfaset ERP-system femtepladsen i en ny opgørelse over, hvilke ERP-leverandører, der dominerer blandt de store virksomheder herhjemme.

To leverandører af virksomhedssystemer, også kendt som ERP-løsninger (Enterprise Resource Planning), dominerer blandt de store virksomheder herhjemme.

De to er SAP og Microsoft, som begge er repræsenteret særdeles solidt blandt de 1.000 største virksomheder herhjemme.

Det viser en ny rapport, ERP i Danmark, som rådgivningsvirksomheden HerbertNathan & Co. har udgivet.

"Vi har udgivet denne ERP-oversigt før, men det er nyt, at vi opgør markedsandelene blandt de største virksomheder," siger Herbert Nathan, administrerende partner, HerbertNathan & Co.

Dansk historie

Øverst på listen står SAP med sin Business Suite, som kører hos næsten hver fjerde af de 1.000 største virksomheder herhjemme.

Top 1.000 består af 848 private virksomheder, 98 kommuner, fem regioner og 49 statslige og organisationer.

På de næste pladser med installationer hos knap 20 procent af de store danske virksomheder kommer Microsoft AX og Microsoft NAV.

På fjerdepladsen med en markedsandel på godt fem procent kommer Microsoft Concorde XAL, og første derefter begynder de mange andre ERP-leverandører at blande sig i kappestriden.

"SAP er skabt til store virksomheder, og Microsofts ERP-løsninger har en lang historie som lokale løsninger skabt til det danske marked bag sig," siger Herbert Nathan, som forklaring på de bemærkelsesværdigt store markedsandele, de to selskaber sidder på.

Lawson, MS og Oracle

Lawson M3 med en markedsandel på så godt som fem procent er den næste ERP-leverandør på listen.

Derefter følger endnu et Microsoft produkt (Concorde XAL) og så Oracle med sin E-Business Suite. Herefter egenudviklede ERP-løsninger, som cirka tre procent af Danmarks 1.000 største virksomheder benytter sig af.

"Det er interessant, at Concorde XAL stadig anvendes af knap fem procent, selvom Microsoft for flere år siden stoppede udvikling og support af løsningen," siger Herbert Nathan.

Interessant er det også, at godt fem procent, det vil sige mere end 50 af Danmarks største virksomheder, anvender en ERP-løsning, der slet ikke figurerer blandt de 19 på listen.

Endelig er det også værd at lægge mærke til, at mange af de største virksomheder herhjemme anvender løsninger som MS Dynamics NAV, Visma, Dynamics C5 og SAP Business One, der alle er udviklet til langt mindre virksomheder.

Omvendt er der også en del mindre virksomheder, som anvender ERP-løsninger skabt til helt store virksomheder, men det er en anden historie.

ERP markedsandele Top 1.000

SAP Business Suite (23 pct.)
Microsoft Dynamics AX (22 pct.)
Microsoft Dynamics NAV (18,5 pct.)
Microsoft Concorde XAL (5,5 pct.)
Lawson M3 (4,9 pct.)
Oracle E-Business Suite (3 pct.)
ASPECT4 (2,9 pct.)
Egenudviklet (2,6 pct.)
Industriløsning (2,5 pct.)
Microsoft Dynamics C5 (2,5 pct.)
IBS Enterprise (2,2 pct.)
Infor ERP LX (1,6 pct.)
Visma Business (1,6 pct.)
Infor ERP LN (1 pct.)
IFS Applications (0,8 pct.)
Oracle J.D. Edwards EnterpriseOne (0,8 pct.)
Agresso Business World (0,8 pct.)
Deltek Maconomy (0,7 pct.)
SAP Business One (0,3 pct.)
Andet (4,8 pct.).




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere