Artikel top billede

Cloud får hosting-forhandlere til at rykke sammen

Ny brancheforening vil rydde op i hosting-markedet og skærpe profilen over for både kunder og producenter.

Nu skal der ryddes op i hosting-branchen. Sådan lyder det fra en stribe af de toneangivende hosting-forhandlere, som kort før jul stiftede deres egen brancheforening, som skal skille markedets uglesete "garagehostere" fra de mere seriøse forhandlere.

De første sparsomme meldinger fra den nye forening går på, at man vil opstille et sæt tekniske kvalitetskrav, der skal skærpe forhandlernes faglige profil i forhold til kunderne.

"Formålet er at komme af med de værste brodne kar i hosting-branchen og skabe mere gennemsigtighed i markedet," lyder det fra et den nystiftede forenings menige medlemmer, direktør Lars Pedersen fra københavnske Cortex Consulting.

Produktchef i Dandomain, Niels Reinau, er formand for den nye forening, mens hans kollega Nicolai Voll fra fynske JDM er næstformand. De har ikke ønsket at fortælle nærmere om formålet med den nye forening.
Men under overfladen rumler også ønsket om at skærpe profilen over for store udbydere af cloud-tjenester som Microsoft, Amazon og Google, der sælger cloud-ydelser direkte til kunderne.
En række kilder, som CRN har talt med, lægger ikke skjul på, at formålet med brancheforeningen også er at stå stærkere i forhold til det direkte salg af ydelser fra hosting-producenterne - hvilket først og fremmest vil sige Microsoft.

"Den nye brancheforening vil på den måde styrke forhandlernes private cloud-løsninger over for producenternes public cloud-løsninger," lyder vurderingen fra Microsoft-hoster Jakob Norup fra østjyske Hostnordic.

Det ligger også i kortene, at brancheforeningen kan være på vej med et fælles indkøbsselskab, som kan skaffe lavere licenspriser til forhandlerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk brug af cloud: Få styr på compliance, infrastruktur og industry clouds

På denne konference klæder vi dig på at træffe de strategiske de valg, som der ligger bag hybrid cloud. Og vi går i dybden med de compliance- og sikkerhedsmæssige udfordringer og beslutninger der følger med cloud-løsninger

29. september 2022 | Læs mere


Årets CISO 2022 - Sådan arbejder du med sikkerhed, systemer og ledelse

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2022 på denne konference.

05. oktober 2022 | Læs mere


Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital