Artikel top billede

Cloud får hosting-forhandlere til at rykke sammen

Ny brancheforening vil rydde op i hosting-markedet og skærpe profilen over for både kunder og producenter.

Nu skal der ryddes op i hosting-branchen. Sådan lyder det fra en stribe af de toneangivende hosting-forhandlere, som kort før jul stiftede deres egen brancheforening, som skal skille markedets uglesete "garagehostere" fra de mere seriøse forhandlere.

De første sparsomme meldinger fra den nye forening går på, at man vil opstille et sæt tekniske kvalitetskrav, der skal skærpe forhandlernes faglige profil i forhold til kunderne.

"Formålet er at komme af med de værste brodne kar i hosting-branchen og skabe mere gennemsigtighed i markedet," lyder det fra et den nystiftede forenings menige medlemmer, direktør Lars Pedersen fra københavnske Cortex Consulting.

Produktchef i Dandomain, Niels Reinau, er formand for den nye forening, mens hans kollega Nicolai Voll fra fynske JDM er næstformand. De har ikke ønsket at fortælle nærmere om formålet med den nye forening.
Men under overfladen rumler også ønsket om at skærpe profilen over for store udbydere af cloud-tjenester som Microsoft, Amazon og Google, der sælger cloud-ydelser direkte til kunderne.
En række kilder, som CRN har talt med, lægger ikke skjul på, at formålet med brancheforeningen også er at stå stærkere i forhold til det direkte salg af ydelser fra hosting-producenterne - hvilket først og fremmest vil sige Microsoft.

"Den nye brancheforening vil på den måde styrke forhandlernes private cloud-løsninger over for producenternes public cloud-løsninger," lyder vurderingen fra Microsoft-hoster Jakob Norup fra østjyske Hostnordic.

Det ligger også i kortene, at brancheforeningen kan være på vej med et fælles indkøbsselskab, som kan skaffe lavere licenspriser til forhandlerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere