Artikel top billede

Cloud får hosting-forhandlere til at rykke sammen

Ny brancheforening vil rydde op i hosting-markedet og skærpe profilen over for både kunder og producenter.

Nu skal der ryddes op i hosting-branchen. Sådan lyder det fra en stribe af de toneangivende hosting-forhandlere, som kort før jul stiftede deres egen brancheforening, som skal skille markedets uglesete "garagehostere" fra de mere seriøse forhandlere.

De første sparsomme meldinger fra den nye forening går på, at man vil opstille et sæt tekniske kvalitetskrav, der skal skærpe forhandlernes faglige profil i forhold til kunderne.

"Formålet er at komme af med de værste brodne kar i hosting-branchen og skabe mere gennemsigtighed i markedet," lyder det fra et den nystiftede forenings menige medlemmer, direktør Lars Pedersen fra københavnske Cortex Consulting.

Produktchef i Dandomain, Niels Reinau, er formand for den nye forening, mens hans kollega Nicolai Voll fra fynske JDM er næstformand. De har ikke ønsket at fortælle nærmere om formålet med den nye forening.
Men under overfladen rumler også ønsket om at skærpe profilen over for store udbydere af cloud-tjenester som Microsoft, Amazon og Google, der sælger cloud-ydelser direkte til kunderne.
En række kilder, som CRN har talt med, lægger ikke skjul på, at formålet med brancheforeningen også er at stå stærkere i forhold til det direkte salg af ydelser fra hosting-producenterne - hvilket først og fremmest vil sige Microsoft.

"Den nye brancheforening vil på den måde styrke forhandlernes private cloud-løsninger over for producenternes public cloud-løsninger," lyder vurderingen fra Microsoft-hoster Jakob Norup fra østjyske Hostnordic.

Det ligger også i kortene, at brancheforeningen kan være på vej med et fælles indkøbsselskab, som kan skaffe lavere licenspriser til forhandlerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere