Artikel top billede

Hosting-branchen i et vadested

Ny brancheforening er et af hosting-udbydernes bud på, hvordan man som forhandler i en cloud-tid tager sin skæbne i egne hænder.

It-services, som kunderne får leveret direkte fra en producent, bliver en stadig mere akut og nærværende udfordring for forhandlerne i it-kanalen. Sådan ser det bagtæppe ud, som for nylig har fået en stribe hosting-forhandlere til at stifte deres egen brancheforening.

Den nye forening er indtil videre meget karrig med meldinger om, hvad der står i formålsparagraffen.

Den nyvalgte formand, Niels Reinau fra Dandomain, forklarer den lave profil med, at man endnu ikke har foreningens hjemmeside oppe at køre.

CRN har talt med en lang række kilder i hostingbranchen, som tegner et broget billede af motiverne bag den nye brancheforening.

Fokus på kvalitet

Kilderne er enige om, at et af de væsentligste formål for den nye forening er at få opstillet et sæt tekniske standarder, som skal bruges til at skille fårene fra bukkene i en del af it-branchen, hvor kvaliteten efter sigende kan være noget svingende.

"Der skal fokus på forskellen mellem seriøse og mindre seriøse forhandlere," som en forhandlerkilde udtrykker det.

En anden kilde er mere konkret:

"Der er planer om en fælles teknisk revisions-standard, som forhandlerne skal leve op til. Det er noget, vi bestemt kan bruge, fordi det vil give større gennemsigtighed for kunderne og synliggøre hosting som en selvstændig vertikal i markedet," lyder det.

Samtidig peger flere kilder på, at man med en brancheforening i ryggen vil stå stærkere i forhold til producenterne. Det vil først og fremmest sige Microsoft, som med sine egne cloud-baserede hosting-ydelser stille og roligt æder sig ind på markedet og med tiden gør en del af hosting-forhandlernes forretning overflødig. 

"Microsoft pipper lidt med to næb i den her sag og taler om, at partnerne er vigtige, men samtidig sælger man de samme ydelser som hosterne og dumper priserne på cloud-licenser," som en kilde udtrykker det.

Fælles indkøbsforening

Netop prissætningen af licenser er et tredje felt, hvor en ny brancheforening kan tale forhandlernes sag. Ifølge flere kilder er det almindelige kendt i branchen, at hosting-forhandleren Scannet i et stykke tid har købt Microsoft-licenser i Storbritannien 25 procent under prisen i Danmark. Nogle forhandlere fortæller, at de godt kunne være fristet til at kopiere den model gennem den nye branchefrorening.

"Nogle af mine kolleger er nok lidt sure over, at Microsofts danske licenspriser er højere end i udlandet, og de nærer måske en drøm om en fælles indkøbsforening, der kan skaffe bedre priser," lyder det fra en forhandler, som dog ser skeptisk på et muligt indkøbssamarbejde.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.