Artikel top billede

(Foto: Jens Møller Nielsen)

Hosting-branchen i et vadested

Ny brancheforening er et af hosting-udbydernes bud på, hvordan man som forhandler i en cloud-tid tager sin skæbne i egne hænder.

It-services, som kunderne får leveret direkte fra en producent, bliver en stadig mere akut og nærværende udfordring for forhandlerne i it-kanalen. Sådan ser det bagtæppe ud, som for nylig har fået en stribe hosting-forhandlere til at stifte deres egen brancheforening.

Den nye forening er indtil videre meget karrig med meldinger om, hvad der står i formålsparagraffen.

Den nyvalgte formand, Niels Reinau fra Dandomain, forklarer den lave profil med, at man endnu ikke har foreningens hjemmeside oppe at køre.

CRN har talt med en lang række kilder i hostingbranchen, som tegner et broget billede af motiverne bag den nye brancheforening.

Fokus på kvalitet

Kilderne er enige om, at et af de væsentligste formål for den nye forening er at få opstillet et sæt tekniske standarder, som skal bruges til at skille fårene fra bukkene i en del af it-branchen, hvor kvaliteten efter sigende kan være noget svingende.

"Der skal fokus på forskellen mellem seriøse og mindre seriøse forhandlere," som en forhandlerkilde udtrykker det.

En anden kilde er mere konkret:

"Der er planer om en fælles teknisk revisions-standard, som forhandlerne skal leve op til. Det er noget, vi bestemt kan bruge, fordi det vil give større gennemsigtighed for kunderne og synliggøre hosting som en selvstændig vertikal i markedet," lyder det.

Samtidig peger flere kilder på, at man med en brancheforening i ryggen vil stå stærkere i forhold til producenterne. Det vil først og fremmest sige Microsoft, som med sine egne cloud-baserede hosting-ydelser stille og roligt æder sig ind på markedet og med tiden gør en del af hosting-forhandlernes forretning overflødig. 

"Microsoft pipper lidt med to næb i den her sag og taler om, at partnerne er vigtige, men samtidig sælger man de samme ydelser som hosterne og dumper priserne på cloud-licenser," som en kilde udtrykker det.

Fælles indkøbsforening

Netop prissætningen af licenser er et tredje felt, hvor en ny brancheforening kan tale forhandlernes sag. Ifølge flere kilder er det almindelige kendt i branchen, at hosting-forhandleren Scannet i et stykke tid har købt Microsoft-licenser i Storbritannien 25 procent under prisen i Danmark. Nogle forhandlere fortæller, at de godt kunne være fristet til at kopiere den model gennem den nye branchefrorening.

"Nogle af mine kolleger er nok lidt sure over, at Microsofts danske licenspriser er højere end i udlandet, og de nærer måske en drøm om en fælles indkøbsforening, der kan skaffe bedre priser," lyder det fra en forhandler, som dog ser skeptisk på et muligt indkøbssamarbejde.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere