Artikel top billede

Kurator slæber tidligere SHG.dk-ledelse i retten

Direktør Thomas Falborg, bestyrelsesformanden og den oprindelige stifter af onlineforhandleren SHG.dk er blevet stævnet af konkursboet.

Kuratoren i konkursboet efter den krakkede onlineforhandler SHG.dk har stævnet direktør Thomas Falborg og to andre medlemmer af selskabets tidligere ledelse.

"Det er rigtigt. Jeg synes, det er træls. Men konkursboet har stævnet Per Nielsen og bestyrelsesformanden Henrik Garlik Jensen og mig," bekræfter Thomas Falborg overfor CRN.

Forhistorien er, at i SHG.dk i 2008 først gik i betalingsstandsning. Derefter blev selskabets aktiviteter solgt til konkurrenten Proshop.

Siden gik selskabet konkurs. Men i tiden op til betalingsstandsningen foregik der ifølge advokat-firmaet Kromann Reumert, som er kurator i konkursboet, dispositioner, der ikke var helt efter bogen.

Derfor mener advokat-firmaet, at der er grundlag for at hive tre af medlemmerne fra den tidligere ledelse for retten.

Hos kurator vil advokat Camilla Finderup Toftegaard imidlertid ikke begrunde nærmere, hvad der ligger bag stævningen, ud over, at det skyldes "forhold i koncernen, der efter kurators opfattelse kan medføre ansvar for selskabets tidligere ledelse".

Heller ikke Thomas Falborg ønsker at gå for i detaljer med, hvad stævningen går ud på.

"Men jeg mener ikke vi har gjort noget forkert. For alle parters skyld, synes jeg man burde lade den sag ligge, så vi kan komme videre," siger han.

Det er endnu ikke fastlagt hvornår Thomas Falborg, Per Nielsen og Henrik Garlik Jensen kommer for retten.

"Vi forventer, at der i løbet af den næste måneds tid bliver fastsat en dato for retsmøde i sagen, men vi forventer ikke, at sagen vil komme for retten før sidst på året eller først i 2013," siger Camilla Finderup Toftegaard til CRN.

Henrik Garlik Jensen har ikke ønsket at kommentere sagen. Det er ikke lykkes for CRN at få en kommentar fra Per Nielsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere