Artikel top billede

Kattens Værn-kopihaj brugte enorme summer på poker

Kopi-forhandleren Tommy Hansen, der står bag de leasingaftaler, som er ved at sende foreningen Kattens Værn til tælling, er blevet anmeldt til politiet for at tømme sit selskab Fourfocus for penge.

Falske fakturaer, fusk med serviceaftaler og store pengeudbetalinger til ukendte modtagere er blandt de saftige detaljer, som man kan læse i den anmeldelse til Københavns Politi, som advokatfirmaet Delacourdania har indgivet mod den krakkede kopiforhandler Fourfocus.

Fourfocus med direktør Tommy Hansen i spidsen blev tilbage i oktober 2010 begæret konkurs af kopiproducenten Toshiba. Ifølge politianmeldelsen har direktør i Four Focus, Tommy Hansen, forud for konkursen blandt andet hævet store pengebeløb fra selskabets bankkonto. Udbetalingerne er foretaget via check, men det fremgår ikke af selskabets bogføring, hvem der har modtaget de store beløb, eller hvor pengene er endt henne.

Af politianmeldelsen fremgår det også, at der ved hjælp af fiktive fakturaer fra selskabet MCM Tryk A/S er trukket mere end en million kroner ud af Fourfocus. I hvert fald en del af pengene er derefter angiveligt blevet returneret til Tommy Hansen. Ifølge anmeldelsen er der fundet 10 fiktive fakturaer, men det er efter alt at dømme kun toppen af isbjerget.

Det fremgår desuden, at Tommy Hansen bevidst har opskrevet værdien af en række serviceaftaler og selskabets øvrige aktiver for på den måde at kunne trække flere penge ud leasingarrangementerne.

Tommy Hansen står ifølge CRNs oplysninger bag en række tvivlsomme salgs- og leasingaftaler med kopimaskiner - aftaler som har kostet en række firmaer og private foreninger dyrt. En af de foreninger, som i dag hænger på store regninger efter at have handlet med Tommy Hansen og Fourfocus, er Kattens Værn, som i alt står til at skulle betale op mod syv millioner kroner for køb af tre kopimaskiner.

Spørgsmålet om, hvad der er blevet af de mange penge, som på den måde er trukket ud af Fourfocus er endnu ikke afklaret. En del af forklaringen kan være, at Tommy Hansen i en årrække har været kendt som ivrig deltager i det professionelle poker-miljø, hvor han også er kendt under sit kælenavn "Kopikongen".

I de kredse benytter han i øvrigt navnet Tommy Dender.

I et interview til pleasure.dk i maj 2009 fortalte han om sine erfaringer med professionelt pokerspil:

"Jeg har nok tabt 5 mio. kr. på de sidste fem år. Men bare jeg vinder en tusse her og der. Jeg har da betalt meget for at være med, men jeg tænker ikke på skillingerne," lød det dengang fra Tommy Hansen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere