Artikel top billede

Distributører taber kunder til Atea og Dustin

Flere små forhandlere vælger at købe ind via onlineforhandlere som Atea eller Dustin frem for at købe via distributører, fordi de er for dyre.

Distributørernes strammere krav og prispolitik over for mindre kunder har fået flere SMB-forhandlere til i stigende grad at fravælge distributørerne og i stedet købe produkter hos onlineforhandlere.

Et eksempel er Christian Skotte Iversen fra CSI-data i Køge. Han fortæller, at han blandt andet køber ind hos Atea.

"Jeg har lidt samarbejde med dem, for nogle gange har de bedre indkøbsaftaler, end jeg selv har. På tilsvarende måde handler jeg også hos Dustin og Proshop," fortæller han til CRN.

CRN har talt med flere andre forhandlere, der også køber ind hos onlinebutikker, men de færreste ønsker at stå frem offentligt.

Sovet i timen?

Lars Krull, seniorrådgiver på Aalborg Universitet, ser tendensen som et tegn på, at distributørerne har sovet i timen.

 "De har skåret så mange services væk og udsultet sig selv så meget, at de har udspillet deres rolle," siger han.

Hos distributøren EET mener koncernchef John Thomas ikke, at hans egen virksomhed bliver ramt, men han erkender, at det er en tendens, distributørerne må tage alvorligt.

"Det hænger sammen med, at kravet til forhandlernes indkøb vokser. Hvis tendensen fortsætter, kan jeg godt se, at det kan blive et problem," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere