Artikel top billede

I gruppen af unge under 25 år handler flere end hver fjerde via deres smartphone. I aldersgruppen 25 til 50 år er det kun hver femte, der bruger mobilen til e-handel, mens tallene er seks procent for de 50-64-årige og tre procent for personer over 64 år.

Tre millioner danskere køber ind med computeren

Danskerne brugte sidste år tasterne til at handle for mere end 46 milliarder kroner. Ny analyse viser, hvor i landet der bruges flest penge på e-handel.

Nordjyder afliver fordommen om, at de er påholdende ved at være den del af befolkningen, som e-handler for de største beløb.

Det viser en ny analyse af danskernes e-handel lavet for FDIH (Foreningen for Distance- og Internethandel) i samarbejde med Post Danmark og Nets.

Borgere i Syddanmark rammer gennemsnittet rent ved at e-handle for præcis 100 kroner, hver gang der i gennemsnit e-handles for 100 kroner. Nordjyder topper med e-køb for 118 kroner, sjællændere for 101 kroner, midtjyder for 94 kroner, mens hovedstadens indbyggere er de mest fedtede - de køber kun for 93 kroner.

Det er dog værd at bemærke, at selvom hovedstadens indbyggere nok er fedtede med e-indkøbene, er de til gengæld de mest aktive på nettet.

Nordjydernes e-handelslyst hænger muligvis sammen med, at regionen altid har været et stort marked for postordrehandel, så for jyderne i nord er distancehandel ikke et ukendt begreb.

Totalt blev der e-handlet for godt 46 milliarder kroner sidste år, hvilket er en stigning på 15 procent sammenlignet med 2010.
Overordnet kan der siges følgende om de tre millioner danskere, som i 2011 handlede via nettet:

- De e-handlede 76 millioner gange
- De tredoblede handlen via mobiltelefon i løbet af to år
- De købte oftere tøj og sko end året før
- De købte færre bøger, tidsskrifter og blade
- De var tilfredse med leveringen
- De brugte oftest dankort som betalingsmiddel.

Undersøgelsen mener også at vide, at borgere på den kloge side af 50 år bruger flest penge på nettet, mens de unge under 25 år bruger færrest. Til gengæld handler de unge oftest via mobilen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.