Test: Statement-højttaler til feinschmeckeren

Tænder du på lækkert design, cashmere-uld og fænomenal brugervenlighed? Så er Libratone Live måske noget for dig.

Da manualen blev sexet

Danske Libratone har begået en AirPlay-højttaler for feinscmeckere. Den er efterfølgeren til populære Libratone Beat, som vi anmeldte sidste år. 

Resultatet er Libratone Live.

Design og brugervenlighed er i topklasse, lyden er rigtig hæderlig, mens prisen på over 5.000 kroner godt kan fremkalde et lille gisp.

Libratone Live hører til kategorien trådløse højttalere, der anvender AirPlay.

AirPlay er Apples trådløse teknologi, der tillader dig at streame musikken trådløst fra iTunes via din iPod, iPad, iPhone, Mac eller pc.

Designlækkerier og sexet idiotsikkerhed

Ved første øjekast minder Libratone Live en anelse om en Stelton termokande.

Højttaleren er nemlig udstyret med et indbygget håndtag på bagsiden, så den er til at løfte rundt, når du vil flytte den rundt i huset. Den egner sig nemlig kun til at være mobil derhjemme, da den skal bruge strømstik og vejer intet mindre end 6,5 kg.

Libratone Live er svøbt i cashmere-uld. Så går du op i den slags, er det lidt lir at kunne sige, at ens højttaler er pakket lækkert ind.

Libratone Live bruger AirPlay og har ingen bluetooth-funktion. Vi var derfor lidt nervøse for, om den mon var lige så besværlig at sætte op som B&O Plays Beolit 12, vi testede for nylig.

Men Libratone Live viste sig at være en glædelig overraskelse.

Det tager nemlig ikke meget mere end et minut, fra du pakker den ud af kassen, til musikken strømmer ud af højttaleren.

Normalt er instruktionsbogen noget, du enten modvilligt bladrer i eller med det samme arkiverer lodret.

Men Libratone har formået at gøre en instruktionsbog sexet - den indbyder ligefrem til at blive læst.

Opsætningen til hver type enhed har sin egen lille folder, der er nydeligt placeret på et papkort, og selve manualen er fyldestgørende illustreret.

Den er med andre ord fuldstændig helt og aldeles idiotsikker.

Fornuftig lyd og app-lir

Når Libratone Live er sat op, flyder musikken ubesværet fra din enhed til højttaleren og ud i din stue. Og lyden er da også helt fornuftig.

Men der er alligevel plads til forbedringer.

Da vi testede Beolit 12 fra B&O Play, var lyden rigtig, rigtig god. Den lille sag havde især en imponerende dybde på basslyden. Den dybe bas kan Libratone Live desværre ikke levere på helt samme niveau.

Men er du ikke komplet lydfanatisk og på fornavn med personalet i din lokale Hi-Fi Klubben, har du intet at klage over i selskab med Libratone Live.

Lyden går klart igennem, og du skal skrue rigtig godt op for lyden, før den bliver forvrænget. Og lyden er generelt imponerende klar på tværs af alle typer musik.

Det suverænt eneste, vi mangler, er den lille ekstra dybde på bassen, som Beolit 12 kunne levere.

Har du iPod Touch, iPhone eller iPad, kan du hente Libratones app i App Store. Den er gratis, og den tilføjer lidt yderligere lir, der matcher højttalerens øvrige lækkerhed.

I app'en kan du nemlig indtaste, hvordan din Libratone Live er placeret, for at få den bedst mulige lyd ud af den.

Du indtaster, om den står på et bord eller på gulvet, samt hvor langt der er til bag- og sidevægge fra højttaleren.

Så beregner Libratone Live selv, hvordan den kan udnytte væggene bedst muligt til at kaste lyden tilbage i rummet, så du får den mest optimale lydoplevelse.

Du kan desuden vælge forskellige lydprofiler, der matcher den musikgenre, du hører, ligesom du via app'en kan holde Libratone Live opdateret med den nyeste software.

App'en virker fint, og når du laver om på indstillingerne eller ændrer lydprofilen, fordi du lige har flyttet på højttaleren eller har skiftet fra Iron Maiden til Tina Dickow, kommer der en lille pause på omkring et sekund, hvorefter de nye indstillinger applikeres.

Det er nemt, lækkert og ret sejt.

Dommen

Alt i alt er Libratone Live et rigtigt hyggeligt bekendtskab.

Opsætningen er en fornøjelse, både på mobile enheder, Mac og pc.

Designet er også svært at klage over, og som kvinde er det svært ikke at sætte pris på, at Libratone Live er beklædt i cashmere.

Den er lidt et statement-møbel, ikke mindst hvis du vælger den i en af de skrappere farver.

Vores testmodel er i farven Blood Orange, og den røde højttaler skiller sig ret meget ud fra stuens øvrige møblement - på den fede måde.

Er du ikke til rød pangfarve, fås den også i en hidsig limegrøn. Er du derimod til det lidt mere afdæmpede rent farvemæssigt, fås Libratone Live også i sort, sand og grå.

Det trækker en lille smule ned, at Libratone Live skal bruge strømstikket for at fungere.

På Libratones pressebilleder af højttaleren er det meget svært at få øje på ledningen bagpå, så det er let at tro, at den er fuldstændig trådløs.

Et andet savn er fraværet af volumenkontrol på selve højttaleren. Hvis du har brug for hurtigt at skrue ned for lyden, skal du lige huske, hvilken enhed du afspiller fra, finde den og skrue ned for lyden på den.

Der havde det været nemmere blot at skrue ned for lyden direkte på højttaleren.

Prisen er også nødt til at trække lidt ned. Du skal have over 5.000 kroner op af lommen for at få Libratone Live med hjem.

Helt specifikt koster farverne grå, sand og sort 5.290 kroner, mens de skrappe farver limegrøn og blodappelsin koster 5.990 kroner.

Der er ingen tvivl om, at materialerne er dødlækre. Men du betaler bestemt også for det.

Er den pengene værd?

Det er værd at bemærke, at du kan få flere udmærkede højttalere til betydeligt færre penge.

Men hvis du går op i liret design, enorm brugervenlighed og lækker lyd - og ikke har noget imod at betale en god sjat for det - så er Libratone Live et rigtig godt bud på din næste bedste koncert-kammerat i stuen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere