To års smalhals slut for 2Waysit

De sidste to års krise har ikke været morsomme for it-branchen. Derfor jubler direktør Robert Buch over et beskedent plus i 2011-regnskabet.

"Hvis nogen i dag siger, at det har været nemt at drive it-forretning de sidste to år, så er de nok ikke helt oprigtige."

Det siger direktør Robert Buch fra infrastrukturforhandleren 2Waysit, som kan underbygge sin pointe med sit seneste regnskab, som efter de seneste års smalhals nu viser et beskedent plus på godt 200.000 kroner før skat.

Samtidig er der nu igen vækst i forretningen, uden at Robert Buch ønsker at sætte præcis tal på forretningens størrelse. Han løfter lidt af sløret ved at fortælle, at forhandleren er "umådelig tæt på" at passere de 100 millioner kroner i omsætning.

"De sidste to år har været supersvære, så bare det at vi leverer et lille overskud, er jeg nærmest jublende lykkelig over. Man kan altid ønske sig, at overskuddet var større, men i betragtning af, hvordan markedet har set ud, kan jeg kun være tilfreds," siger Robert Buch, som trods de hårde tider har formået at holde bemandingen konstant samtidig med, at han i år har ansat to nye medarbejdere, så firmaet nu er tæt på at have 20 ansatte.

Et af de problemer, som 2Waysit har stået overfor er usikkerheden om de offentlige kunders indkøb, hvor forsinkelser og aflysninger af SKI's udbud af indkøbsaftaler har givet meget forgæves arbejde.

"Jeg tør slet ikke sætte tal på, hvor mange offentlige udbud, vi sad og skrev på i andet halvår af 2011, hvor udbuddene så endte med at blive aflyst. Det har belastet os på grund af den tid, som vi har spildt, og som vi ikke har fået igen," siger Robert Buch.

Han kan dog glæde sig over, at de svage tegn på et løft i markedet er fortsat ind i 2012, hvor 2Waysit ligesom i fjor løbende indgår drift- og supportaftaler, som rækker langt ind i fremtiden. Kundernes optimisme smitter også af på regnskabet i form af stigende gæld, som er øget fra 11,9 millioner kroner til 16,7 millioner.

For som Robert Buch udtrykker det:

"Stigende gæld er et godt tegn. Hvis jeg ikke skyldte mine leverandører penge, var det jo fordi jeg ikke havde nogen forretning," siger han.
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Gør dine medarbejdere til et aktiv i sikkerhedsarbejdet
Vi glemmer hurtigt gode råd og sikkerhedskurser. Men sådan behøver det ikke at være. Moderne træning, opfølgning og simulationer skaber en sikkerhedsorienteret kultur, som minimerer risikoen for, at din virksomhed rammes af ødelæggende cyberangreb.