Artikel top billede

Nichedistributør: Succes kan ikke læses i regnskabet

For specialdistributøren Liga er størrelsen blevet et problem. Omkostninger forvandler god indtjening til underskud.

For Bjarke Alling, direktør for distributøren Liga, står det klart, at "size matters". Trods at han synes Liga har klaret det rigtig godt, så viser regnskabets udmåling, at Liga kommer ud med røde tal og en anmærkning fra revisoren.

"Vi har ikke kunne få de kreditfaciliteter, som vi har brug for. Men ellers synes jeg faktisk, at regnskabet er ganske godt," er Bjarke Allings kommentar til årets minus på 16.000 kroner.

Han erkender det grundlæggende problem, som Liga har. Distributøren, der oprindeligt tog udgangspunkt i open source, er med fire ansatte stadig ret lille. Og måske for lille.

"Jeg har været inde og se på 15 andre distributører og sammenlignet med dem, så klarer vi os rigtig godt. Hvis vi ser på bruttofortjenesten pr. medarbejder ligger vi i top. Vores udfordring er at bære de omkostninger, vi har. Det er vi ved at løse nu," siger Bjarke Alling.

Han fortæller videre, at Liga blandt andet er ved at flytte til nye lokaler, hvor huslejen bliver halveret. Samtidig har Liga hyret to professionelle bestyrelsesmedlemmer, der skal hjælpe med at få gjort selskabet til en profitabel forretning.

"Vi fik en professionel bestyrelse i efteråret 2010. Og det har taget lidt tid for dem at lære forretningen at kende.  Men nu er det rigtig godt. Selv om det også koster penge," fortæller Bjarke Alling.

Han fortæller, at det er bestyrelsen, der har sat fokus på omkostninger og på at få omsætningen i vejret.

Det har blandt andet betydet, at Liga har sat mere fokus på at dyrke forhandlere i de andre nordiske lande på nogle af de spidskompetencer, som distributøren har.

"Vi kunne se, at der var et marked i Norden. Vores viden har kunnet bruges i de andre nordiske lande. Derfor har vi arbejdet målrettet med at bygge nordiske agenturer op. På den måde gør vi også vores marked større."

Har knækket koden

Liga er også begyndt at tage supplerende produkter ind på nogle områder for at kunne dække bredere på de kompetencer, som medarbejderne har.

"Produktpaletten på vores marked er en organisk størrelse. Vi skal hele tiden have seks-syv firmaer i pipeline. Det handler også om, at vi skal øge vores fortjeneste."

Igen fremhæver Bjarke Alling, at han faktisk synes det går rigtig godt for selskabet på trods af underskuddet på 106.000 kroner og en revisorrøffel, fordi egenkapitalen er udhulet.

"Jeg mener, vi har knækket koden nu, og med de anvisninger vi har fået af vores nye bestyrelse, er vi på rette vej. Jeg forventer bestemt et pænt plus for det regnskabsår, vi nu er i gang med," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.