Artikel top billede

Fyret CESS-direktør arresteret af terror-politi i USA

Mistanke om ulovlig eksport af en supercomputer har fået den amerikanske sikkerhedstjeneste Homeland Security til at slå til mod tidligere salgsdirektør CESS-Danmark. CESS afviser involvering i sagen.

En talsmand for USA's sikkerhedstjeneste Homeland Security bekræfter overfor CRN, at man i begyndelsen af denne måned tilbageholdt den tidligere salgsdirektør i den nordjyske it-broker CESS-Danmark, Dennis Nielsen. Talsmanden oplyser desuden, at de amerikanske myndigheder i øjeblikket efterforsker en sag mod danskeren.

"Jeg kan bekræfte, at denne person er blevet arresteret. Af hensyn til den igangværende efterforskning er vi dog afskåret fra at kommentere sagen yderligere," hedder det i en mail fra Homeland Security til CRN. Det fremgår ikke af mailen, om Dennis Nielsen fortsat er tilbageholdt i USA.

Ifølge CRNs oplysninger blev Dennis Nielsen arresteret i begyndelsen af denne måned efter at have deltaget i en it-messe i Florida arrangeret af Association of Service and Computer Dealers International (ASCDI).

I forbindelse med anholdelsen blev Dennis Nielsen sigtet for overtrædelsen af en række amerikanske toldregler. Angiveligt drejer mistanken sig om om ulovlig eksport af en supercomputer.

Få dage før sin anholdelse i USA var Dennis Nielsen via mail blevet fyret fra sit job som salgsdirektør i CESS-Danmark. Ifølge administrerende direktør Nikolaj Johansen var fyringen udløst af manglende salgsresultater. Han afviser, at kende noget til sagen.

"Vi ved ikke med sikkerhed, hvor han er, og jeg aner ikke, hvad der er sket med ham," siger Nikolaj Johansen, som tilføjer, at han hørte fra Dennis Nielsen den 7. eller 8. marts.

Bestyrelsesformand i CESS, Lars Siggaard Andersen oplyser til CRN, at firmaet blandt andet har kontaktet Politiets Efterretningstjeneste (PET) for at få klarhed over den tidligere salgsdirektørs skæbne.

Hos Udenrigsministeriets Borger Service er meldingen, at man ikke kan bekræfte at en dansker har været tilbageholdt i sagen.

Hos Politiets Efterretningstjeneste lyder meldingen: "Ingen kommentarer!"

CRN har forgæves forsøgt at indhente en kommentar fra Dennis Nielsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.