Artikel top billede

SKI: Intet problem at Atea har dobbeltrolle

At Atea kan ende som eneste tilbudsgiver på kommunale pc-ordrer er kun en teoretisk situation, lyder det fra SKI.

Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) ser ingen problemer i, at forhandlergiganten Atea er endt med at have tre indgange til udbud af kommunale pc-indkøb under SKIs knapt et halvt år gamle rammeaftale for standardcomputere (02.02).

Den situation er opstået efter at Atea sammen med Lenovo og Dell er udpeget som leverandører på rammeaftalen. Både Lenovo og Dell kan dog vælge at benytte Atea som underleverandør på de tilbud, som de giver kommunerne.

Dermed kan de offentlige kunder ende med at skulle vælge mellem to eller tre forskellige tilbud, som alle bliver leveret fra Atea.

SKIs kunde- og kommunikationsdirektør Jan Michelsen er ikke bekymret for at komme i karambolage med konkurrencereglerne. Han mener, at der er tale om en "teoretisk situation". Han understreger samtidig, at brug af underleverandører på SKI-aftaler er fuldt lovligt.

"Hvis Dell og Lenovo vælger at benytte Atea  som underleverandør, anser jeg det som givet, at det sker som følge af professionelle forretningsmæssige overvejelser," Jan Michelsen.

Hvordan sikrer SKI, at Atea ikke får et uretmæssig fordel gennem et overblik over priserne på det enkelte udbud?

"Virksomheder må naturligvis ikke gennem informationsudveksling om priser, prisændringer og lignende begrænse konkurrencen. Men jeg har vanskeligt ved at forestille mig, at Dell eller Lenovo skulle have fordel af at byde ind med tilbud, der er med til at svække deres egen konkurrencesituation," siger Jan Michelsen.

"Får vi mistanke om, at virksomheder for eksempel har afgivet koordinerede priser, vil vi naturligvis rette henvendelse til Konkurrence- og forbrugerstyrelsen for at få afklaret den konkrete sag. Jeg har imidlertid vanskeligt ved at forestille mig, at Dell, Lenovo og Atea vil foretage sig noget, der kan være med til at begrænse konkurrencen, og underminere deres egne chancer for at vinde ordren. Jeg mener, det er en tænkt situation," siger Jan Michelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere