Artikel top billede

Tidligere Fona-chef tiltalt for grov svindel

En tidligere indkøbschef i Fona skal i slutningen af denne måned i retten tiltalt for groft bedrageri. Han risikerer både fængsel og millionerstatning.

Der venter både fængsel og millionerstatning til en tidligere indkøbschef i Fona, hvis han bliver dømt i en straffesag, som indledes i Københavns Byret den 30. april.

Den tidligere indkøbschef er anklaget for at havde svindlet sig til op mod syv millioner kroner i en periode fra 2007 og frem til 2010, hvor svindelen blev opdaget.

I anklageskriftet står den tidligere indkøbschef sigtet for bedrageri af særlig grov beskaffenhed og dokumentfalsk af særlig grov karakter i fire konkrete tilfælde.

Den tiltalte blev fyret fra sit job som indkøbschef i Fona i slutningen af 2010, da man i Fona fik mistanke om svindlen, som ifølge anklageskriftet er foregået ved hjælp af forfalskede fakturaer til en række it-producenter og -distributører.

Det fremgår desuden af anklageskriftet, at den tiltalte har ladet store fakturabeløb gå gennem sine egne firmaer Justadd og Retail Group.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra den tidligere Fona-indkøbschef.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere