Artikel top billede

SMB-kunder er storforbrugere af services

Små virksomheder bruger relativt flere penge på service end mellemstore virksomheder.

Ifølge Danmarks Statistik bruger de helt store virksomheder flest penge på it. Næsten 37 milliarder kroner i 2010. Men SMB-markedet - altså den del af SMB-markedet, der går op til 50 ansatte - er egentlig også rigtigt godt med. 7,6 milliarder kroner fik de brugt på it i 2010.

Ser man på 2010-tallene, er det stadig hardware, der rent produktmæssigt trækker læsset. 1,2 milliarder kroner brugte disse små virksomheder til at købe hardware for. Standardsoftware fylder næsten lige så meget på deres indkøbsseddel. Godt en milliard kroner brugte små virksomheder på mellem 10 og 49 ansatte til at købe software for i 2010.

Men den helt store post er service. Næsten fire milliarder kroner brugte små virksomheder på at købe service.

De små fylder meget

Forholdsmæssigt er det en langt større del af budgettet i det mindste marked, der går til service, hvis man sammenligner med både mellemmarkedet og de helt store virksomheder.

En bemærkelsesværdig detalje er, at det danske mellemmarked kun er knap halvt så stort som markedet for små virksomheder. Servicekronerne fylder desuden under halvdelen hos virksomheder med 50-99 ansatte.

Det står i modsætning til trenden hos både mindre og de helt store virksomheder, hvor over halvdelen af it-budgettet bliver brugt på service.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere