Artikel top billede

CESS trues med tvangsopløsning

Erhvervsstyrelsen kræver, at CESS Danmark inden fire uger finder en ny bestyrelse.

Erhvervsstyrelsen oplyser til CRN, at det nordjyske brokerfirma CESS Danmark risikerer at blive sendt til tvangsopløsning i skifteretten. Det sker hvis ikke selskabet inden fire uger finder mindst to nye bestyrelsesmedlemmer som erstatning for de fire, som i slutningen af marts og begyndelsen af april trak sig tilbage.

Flugten fra bestyrelsen kom efter, at firmaets salgsdirektør Dennis Nielsen i begyndelsen af marts blev bortvist fra sit job og kort efter anholdt af det amerikanske Homeland Security sigtet for ulovlig eksport af it-udstyr.

Konsulent i Erhvervsstyrelsen Peter Jørgensen oplyser til CRN, at CESS Danmark nu har fire uger til at finde mindst to ny bestyrelsesmedlemmer.

"Modtager styrelsen ikke oplysningerne inden for fire uger vil styrelsen efterfølgende anmode skifteretten i Hjørring om at tvangsopløse selskabet," siger konsulent i Erhvervsstyrelsen, Peter Jørgensen.

Han forklarer, at det er normal praksis, at aktieselskaber, som ikke lever op til lovens krav om mindst tre bestyrelsesmedlemmer, bliver truet med tvangsopløsning.

"Hvis selskaberne ikke har en lovmæssig bestyrelse, sender vi en opløsningstrussel," siger Peter Jørgensen.

Den seneste afgang fra CESS Danmarks bestyrelse var 2. april, hvor bestyrelsesformand Lars Siggaard Andersen gik fra borde efter at den øvrige bestyrelse havde forladt deres poster kort forinden. Registrering af bestyrelsesformandens exit er dog først blevet registreret så sent som i torsdags den 19. april.

CESS Danmarks direktør Nikolaj Johansen skriver i en mail til CRN, at han forventer at have valgt en ny bestyrelse inden fristen på de fire uger udløber.

"Det ligger i sagens natur, at langt de fleste virksomheder ikke har et nyt bestyrelsesmedlem klar i kulissen, omgående efter at et andet måtte have trukket sig. Derfor giver Erhvervsstyrelsen (...) helt automatisk en frist på fire uger til at sammensætte en ny bestyrelse," skriver Nikolaj Johansen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.