Artikel top billede

Kritik af HP for at give servere væk gennem Dustin

Det er konkurrenceforvridning, når HP vælger at forære servere væk gennem onlineforhandleren Dustin, lyder det fra flere forhandlere, som undrer sig over producentens manglende loyalitet.

Det er uforståeligt, at HP vælger at gå uden om de traditionelle forhandlere.

Sådan lyder det lakonisk fra CBC-kædens direktør Peder Hvejsel, da han bliver bedt om en kommentar til HP's seneste tiltag, hvor virksomheden vil forære 500 servere væk
til iværksættervirksomheder via onlineforhandleren Dustin.

Hos Lolland-forhandleren Data-Larsen er direktør Brian Larsen også stærkt kritisk overfor, at HP vælger at angribe gennem en dominerende forhandler som Dustin.

"Jeg mener det er konkurrenceforvridende," siger han, og fortæller at han har været i kontakt med Konkurrencestyrelsen:

"Men de sagde, at der nok ikke er så meget at gøre, fordi HP ikke anses for at have en dominerende stilling. Der er så meget gummi i de paragraffer, at de ikke kan bruges," konstaterer Brian Larsen.

Han har ellers i crn.dk's debatforum opfordret til at forhandlere gik sammen om, at indklage HP for konkurrenceforvridning.

Det betyder dog ikke, at Brian Larsen ikke vil gøre noget. Han mener nemlig, det er et meget ærgerligt signal HP sender til forhandlerne.

Hos CBC-kæden er direktør Peder Hvejsel også meget skarp i mælet.

"Det er konkurrenceforvridende. Jeg forstår ikke, hvorfor man vælger at gå uden om de traditionelle forhandlere. De jager kunderne væk fra os og over på nettet," siger Peder Hvejsel og fortsætter:

"Jeg mener i øvrigt, kampagnen virker uigennemtænkt og bærer præg af at være opfundet på et skrivebord i marketingafdeling. Selve grundideen er måske god nok. Man hvad hvis kunderne ikke kan få det til at virke, så er det jo ikke Dustin, der kommer ud. Man risikerer jo at efterlade kunden uden hjælp. Det er jo netop, når kunder skal serviceres, at vi i kanalen har vores eksistensberettigelse," siger Peder Hvejsel.

Det støtter Brian Larsen op om.

"Jeg forhandler ikke meget HP. Men jeg råber op, fordi mange føler sig trådt over tæerne af denne kampagne. Det er ikke i orden. Det jo de lokale forhandlere, der kender de lokale iværksættere og deres behov og hjælper dem. Derfor synes jeg det er et meget ærgerligt signal HP sender ved at forære kunderne til en svenskejet onlinebutik," slår han fast.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere