Artikel top billede

Bill Gates køber sig ind i Atea

I Ateas seneste oversigt over selskabets største aktionærer kan man se, at Bill Gates er blevet medejer af selskabet.

Hver 14. dag opdaterer it-forhandleren Atea en oversigt over selskabets 20 største aktionærer.

I den seneste oversigt fremgår det, at Bill and Melinda Gates Foundation Trust har købt 1.046.700 aktier svarende til 1,04 procent af aktierne i Atea.

Aktiekøbet gør Bill og Melinda Gates-fonden til den 14. største aktionær i Atea. Virksomheden er noteret på børsen i Oslo, og kursen ligger i dag onsdag på 69.

Bill and Melinda Gates Foundation Trust er en særdeles velhavende fond som alene i 2010 udbetalte mere end 15 milliarder kroner til forskellige velgørende formål.

Verdens største private velgører

Ifølge det norske medie Itbransjen.no er fonden verdens største private velgørende stiftelse med en pengetank på knap 190 milliarder kroner. Siden fonden blev stiftet i 1994 har den udbetalt langt over 100 milliarder kroner.

Ateas omsætning i 2011 endte på 19,6 milliarder kroner, hvilket er en stigning i forhold til 2010 på 18 procent.

Ebitda (resultat før renter, skat, afskrivning og nedskrivning) for 2011 lå på 846 millioner kroner - heraf har Atea i Danmark bidraget med et Ebitda på 275 millioner kroner.

Det er i øvrigt ikke første gang Bill Gates investerer i et norsk selskab. I 2008 købte Bill og Melinda Gates' stiftelse halvanden million aktier i Norske Skog.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere