Artikel top billede

EET køber retten til AgfaPhoto

Med købet af schweiziske Swiss Ink fortsætter EET Group den målrettede opkøbspolitik. Det nye opkøb skal sikre EET en pæn tocifret millionomsætning.

EET Group har haft checkhæftet fremme og købt schweiziske Swiis Ink.  Med købet får distributøren rettighederne til at sælge og markedsføre supplies under AgfaPhoto-brandet i Europa.

Når EETs koncernchef John Thomas synes det er en god ide, så handler det blandt andet om, at AgfaPhoto har et rigtig godt navn på det tyske marked.

"Jeg vil gætte på, at opkøbet over de næste 12 til 18 måneder vil give EET en ekstra omsætning på mellem 40 og 60 millioner kroner," vurderer John Thomas.

Læs mere:

Købet af Swiss Ink ligger ifølge John Thomas godt til den af EETs forretning, som han kalder Home Entertainment/Lifestyle Electronics.

Ligesom da EET for et par år siden købte periferi-producenten Sandberg, så er Swiss Ink ikke en distributør men derimod en producent. Swiss Ink har de europæiske rettigheder til at sælgeog producere blæk og toner under brandet AgfaPhoto.

"Især i Tyskland er AgfaPhoto et stort navn. Derfor er det et godt køb, når vi tager den paneuropæiske hat på. Både geografisk og porteføljemæssigt passer Swiss Ink godt ind i vores forretning," siger John Thomas.

Med købet af Swiss Ink vil AgfaPhoto-brandet blive solgt på alle de markeder, hvor EET er til stede - også Danmark.

"Jeg ser også yderligere vækstmuligheder. Vi har mange kunder, der er lettilgængelige. Og de her produkter er jo forenklet sagt brød og smør i enhver forretning. I virkeligheden er det bare et spørgsmål om, at vi stiller varen det rigtige sted i vores forretning," siger John Thomas.

Han understreger samtidig, at strategien med Swiss Ink kommer til at ligge tæt på den strategi, som EET har lagt for brandet Sandberg, som EET også ejer.

"Vi kommer ikke kun til at sælge AgfaPhoto-produkterne gennem EET. Swiss Ink får ligesom Sandberg mulighed for at bruge andre distributører til at få varerne ud på markedet. Nøjagtig, som de gør det i dag," slår John Thomas fast.

EET har ikke ønsket at oplyse, hvor mange penge, selskabet har betalt for Swiss Ink. Men John Thomas Thomas oplyser, at EET har betalt et pænt beløb, fordi Swiss Ink er en fornuftig drevet virksomhed, der har altid har haft en positiv drift.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.