Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen

Svindelsagen i Fona: Eks-direktør skred, da det begyndte at lugte

Retssagen mod den svindel-anklagede tidligere indkøbschef i Fona er begyndt. I dag var den tidligere direktør i i den anklagedes firma i vidnestolen.

Retsmøderne i forbindelse med sagen mod den svindelanklagede eks-indkøbschef i Fona er i fuld gang.

Den tidligere indkøbschef er tiltalt for at have svindlet med op mod syv millioner kroner i perioden 2007 til 2010. Ifølge anklageskriftet er svindlen foregået ved, at tiltalte sendte forfalskede fakturaer til en række it-producenter og - distributører samt lod store fakturabeløb gå gennem sit eget firma JustAdd ApS.

Tirsdag formiddag blev den tidligere direktør i JustAdd ApS afhørt til retsmødet i Københavns Byret.

Eks-direktøren forklarede, at vedkommende på den tiltaltes direkte instrukser via mail havde sendt fakturaer ud til forskellige producenter og distributører. Allerede i 2009 begyndte direktøren at stille spørgsmål til fakturaerne, hvortil tiltalte havde svaret, at vedkommende "ikke ville udsætte direktøren for noget, der ikke var i orden."

I sensommeren 2010, lugtede JustAdd-direktøren alligevel lunten, og den 6. september samme år sendte vedkommendes advokat et brev til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, hvori der stod, at direktøren ønskede at fratræde sin stilling med øjeblikkelig virkning.

Til retsmødet tirsdag forklarede eks-direktøren i vidneskranken, at hun stoppede brat i sensommeren 2010, fordi hun med egne ord "følte sig utryg" og "ikke ville være med til det, der kørte i baggrunden."

Der er planlagt syv retsmøder endnu, og hvis den tidligere indkøbschef dømmes skyldig, står den både på tid bag tremmer og en millionerstatning. Susanne Bitsch, der repræsenterer anklagemyndigheden, håber på en domsafsigelse inden sommerferien.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.