Artikel top billede

Kunøe har hevet kvart milliard ud af Atea

I løbet af de sidste tre år har den danske it-rigmand Ib Kunøe hevet enorme beløb ud af Atea

For bestyrelsesformand og hovedaktionær Ib Kunøe har det været en særdeles pæn forretning at eje aktier i Atea de sidste tre år.

Ikke alene gav 2011 et pænt overskud. På den netop overståede generalforsamling vedtog Atea at give et udbytte på fem norske kroner pr. aktie for regnskabsåret 2011. Hvis man regner tilbage på Ib Kunøes ejerandel  betyder det, at Ib Kunøe og de selskaber, han kontrollerer, kunne hæve et udbytte på  knap 145 millioner norske kroner.

På sidste års generalforsamling blev der udbetalt udbytte for regnskabsåret 2010. Den gang blev der udbetalt to norske kroner pr. aktie. For Ib Kunøe og de selskaber, han kontrollerer, betød det en udbetaling på knap 60 millioner norske kroner.

Læs mere:

 
Også for regnskabåret 2009 blev der udbetalt udbytte for Atea. Dengang endte udbyttet på 1,25 norske kroner pr. aktie.  For Ib Kunøes portefølje betød det en udbetaling på knap 35 millioner kroner.

I alt har Ib Kunøe og de selskaber, han kontrollerer, fået udbetalt knap 240 millioner norske kroner over de sidste tre år.

Hvis man omregner beløbene til danske kroner med udgangspunkt i den dansk/norske vekselkurs omkring april, hvor generalforsamlingerne har ligget, så giver det løseligt anslået en udbetaling på godt 230 millioner danske kroner over de sidste tre år.

Dagens markedsværdi af Atea er knap seks milliarder norske kroner.

Læs mere:

Tallene i denne artikel er beregnet ud fra opgørelser af Ib Kunøes ejerandel omkring de tidspunkter, hvor Atea har udbetalt udbytte. Tallene er behæftet med en vis usikkerhed, da nogle opgørelser kun angiver ejerskab i procent. Det danske tal er beregnet ved hjælp af historiske kurser omkring det tidspunkt, hvor udbyttet er udbetalt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere