Artikel top billede

"Vores definition på brugervenlighed er, at man skal selv være i stand til at ændre løsningen, så man får det som man vil have det," siger Erik Søndergaard, direktør, IntraNote.

I Sverige er forhandlere nødvendige

Herhjemme sælger softwarehuset IntraNote selv sine produkter til videndeling, men i Sverige forventer selskabet at bruge forhandlere.

Softwarehuset IntraNote, der sælger forskellige produkter til videndeling, udvider forretningen til Sverige, men den plan kræver en kanalstrategi.

Herhjemme sælger IntraNote selv alt, men den går ikke bare lige i Sverige.

"Sverige er alt for stor til, at vi kan dække landet selv, så vi skal have en strategi for salget," siger Erik Søndergaard, direktør, IntraNote.

Han siger, at der er "ret stor sandsynlighed" for, at IntraNote vil ty til egentlige forhandlere i Sverige. Men om det skal være én stor forhandler eller mange små, det er selskabet mere usikker overfor.

"Vi vil gerne have nogle erfaringer med det her land, hvor konkurrencesituationen er anderledes end herhjemme, og uanset om du har forhandlere eller ej, så er du mange gange nødt til selv at slå hul på markedet," siger Erik Søndergaard.

Brugervenlighed er afgørende

IntraNote gør meget ud af at fremhæve, at selskabets produkter er meget brugervenlige, og at der er en direkte forbindelse mellem brugervenlig software og højere indtjening.

Erik Søndergaard forklarer:

"Hvis noget er svært at bruge, så får man ikke brugerne med, og så bliver softwaren ikke brugt, og så er investeringen ikke værdiskabende for virksomheden. Derfor er brugervenlighed meget meget central i vores forretningsstrategi og, mener vi, afgørende for vores gode resultater."

Hvis man er superbruger i Office så kan man justere IntraNote, så programmet passer den enkelte bruger, mens man med mange andre produkter ifølge Erik Søndergaard skal være udvikler for at gøre det samme.

Produkternes brugervenlighed gav i marts en pris for Danmarks bedste intranet til Hjørring Kommune. Hjørrings intranet, der er baseret på IntraNote Portal Server, vandt foran TV2, som fik en andenplads med sit SharePoint-baserede intranet.

Prisen bragte Hjørring Kommune i selskab med tidligere års vindere, der omfatter Danske Bank, Novo Nordisk, Jyske Bank og TDC.

Nu på iPhone og iPad

Sidste nyt fra IntraNote er, at selskabets produkter DocuNote og IntraNote til dokumenthåndtering kan bruges på en iPhone og en iPad og inden for en måned også på Windows Phone.

"Det koster 2.500 per bruger at få de her mobile tjenester. Du kan ikke oprette nye dokumenter, men du kan skrive notater i eksisterende dokumenter, tilknytte billeder og vedhæfte andet materiale," siger Erik Søndergaard.

Når videndelingsleverandøren kæmper om ordrer, så er konkurrenterne typisk softwarehuse, der leverer Sharepoint-baserede løsninger eller virksomheder, som selv strikker en løsning sammen. Hvis der skal navn på, så er det ikke ualmindeligt for IntraNote at støde på NTI CADcenter og Netcompany derude som konkurrenter.

Forventningerne til indestående år er, at det skal være et investeringsår, siger Erik Søndergaard:

"Vi rekrutterer flere sælgere herhjemme, så vi har en god basis for indtjeningen i Danmark, der kan finansiere vores investeringer i ekspansion i eksempelvis Sverige."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere