Artikel top billede

I dag falder dommen over fyret CESS-direktør

Den tidligere salgsdirektør i CESS Danmark, Dennis Nielsen, har slået en handel af med den amerikanske anklagemyndighed. Lyndom afsiges i dag fredag.

Klokken 15 fredag den 11. maj dansk tid sætter distriktsdomstolen i Tampa, Florida, et foreløbigt punktum i sagen mod danskeren Dennis Nielsen, som står anklaget for at have medvirket til ulovlig eksport af it-udstyr til Dubai.

Ifølge retskalenderen fra retten i Middle District Florida fælder retten i dag dom over danskeren. Udsigten til en lyndom er kommet i stand, efter Dennis Nielsen 1. maj sammen med sin amerikanske advokat slog en handel af med den amerikanske anklagemyndighed.

Aftalen er nedfældet i en såkaldt "Plea Agreement", som CRN er i besiddelse af. Af dokumentet fremgår det, at Dennis Nielsen har tilstået, at han i 2009 ved hjælp af forfalskede fakturaer medvirkede til at give falske oplysninger til de amerikanske myndigheder i forbindelse med Dubai-handelen.

Til gengæld for tilståelsen har anklageren ved distriktsdomstolen i Tampa, Florida, tilsyneladende frafaldet de øvrige sigtelser i sagen, som oprindeligt omfattede smugleri og overtrædelse af en række andre eksportregler.

Læs mere:


Det er endnu uvist, om lyndommen over Dennis Nielsen bringer ham nærmere en hjemrejse fra USA, hvor han i mere end to måneder har været underlagt et udrejseforbud. Det fremgår heller ikke af aftalen, om Dennis Nielsen til gengæld for sin tilståelse er blevet lovet strafnedsættelse. Ifølge aftalen er straframmen på op til fem års fængsel plus en bøde på mere end en million danske kroner.

Frem til begyndelsen af marts i år var Dennis Nielsen ansat som salgsdirektør i den nordjyske broker CESS Danmark. De ulovligheder, som han nu har tilstået, går tilbage til 2009.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hverken anklagemyndigheden i Florida eller Dennis Nielsen.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.