Artikel top billede

Microsofts Steve Ballmer skulle have være fyret for længst

Kendt amerikansk business-blogger sætter Microsofts CEO Steve Ballmer øverst på listen over topchefer, som burde være fyret for længst.

Business-bloggeren Adam Hartung, der skriver om ledelse på Forbes.com, svinger den store økse mod blandt andet nogle af it-verdenens største ikoner. Under overskriften "Ups! Fem CEO's der allerede skulle have været fyret", udpeger han fem direktører, som er en katastrofer for deres virksomheder.

Nummer fem på listen over de dårligste direktører er Ciscos John Chambers. "Hvis der nogensinde har været brug for at udskifte en "blevet-for-længe-på-posten-direktør", så er det Ciscos John Chambers, skriver Adam Hartung.

"Hr. Chambers har reorganiseret selskabet tre gange - men det har mest mindet om at rearrangere dækstole på Titanic. Stor forvirring, men ingen forbedring i resultatet", lyder dommen fra Hartung over Chambers.

Den helt store skurk i Adam Hartungs regnskab er dog Steve Ballmer.

"Uden tvivl er Steve Ballmer den værste CEO i et stort børsnoteret amerikansk firma i dag. Ikke alene har han styret Microsoft ud af nogle af de hurtigst voksende og mest lukrative tech-markeder (mobil, musik, telefoner og tablet-computere) men i processen har han også ofret vækst og profit ikke kun i sit eget firma, men også firmaer i "økosystemet", som Dell, HP og endda Nokia," lyder Adam Hartungs tunge dom over Steve Ballmer.

De tre øvrige direktører, som Hartung mener burde fyres, er Edward Lampert fra Sears Holding, Mike Duke fra Walmart og Jeffrey Immelt fra General Electric.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere