Artikel top billede

Microsoft bøjer sig: Vil sælge Office i skyen på gammeldaws facon

Danske forhandlere kan komme til at sælge Office i skyen som traditionelle officepakker. Microsoft på vej med ændringer af sin cloud-partner-model.

Tilsyneladende i erkendelse af at forretningsmodellen for det cloudbaserede Office 365 ikke er faldet i god jord alle steder i kanalen, er Microsoft på vej med ændringer.

Måden Microsofts cloud-produkt Office 365 skal sælges fremover, kommer til at blive ændret efter sommerferien. Sådan lyder det fra flere kilder.

Distributørerne kommer angivelig til at spille en langt mere fremtrædende rolle i forsøget på at involvere forhandlere.

Ifølge CRNs oplysninger vil den nye partnermodel komme til at ligne den eksisterende måde at sælge software på. Det vil sige, at forhandlere køber licenser gennem distributører, som de derefter videresælger på vilkår, der ligner dem, de i dag sælger Officepakker på.

Helt præcist, hvordan kagen skal skæres, er ikke helt klart endnu. Men ifølge CRNs oplysninger er Microsoft ved at forhandle med distributører over hele Europa i øjeblikket. Også i Danmark.

Det nye ved modellen er angiveligt at distrbutionsleddet vil blive meget mere aktivt involveret i salget af Microsofts online-officepakke. Blandt andet skulle de nye aftaler betyde, at distributørerne også får ansvaret for support.

Det har fået nogle kritiske røster til at frygte, at det bliver distributørerne, der kommer til at skumme fløden på den ny struktur.

Kilder fortæller dog til CRN, at den nye model efter al sandsynlighed vil løfte indtjeningen i hele kanalen.

Det er dog endnu ikke kendt præcist, hvordan kagen skal skæres mellem Microsoft, distributørerne og forhandlerne.

Den ny partnermodel træder efter al sandsynlighed i kraft omkring 1. september.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Microsoft Danmark til denne artikel.

Læs mere:
IT-JOB

Element Logic Denmark A/S

Solution Architect

RECONOR A/S Gruppen

Data-tekniker/IT-tekniker

inforevision a/s

IT-Revisor
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere