Artikel top billede

Comit tager skraldet fra hostingsats nu

Det har været en meget dyr satsning på omstilling af forretningen, erkender Kokkedal-forhandlerens direktør. Læs hvorfor.

Opbygningen af et hosting-koncept som supplement til hardware-og konsulentforretningen sætter dybe spor i det seneste regnskab fra Kokkedal-forhandleren Comit, som kommer ud med et underskud på 2,1 millioner kroner før skat mod et plus på en lille halv million året før. Pengene tages fra selskabets egenkapital.

Direktør og eneejer Mads Henriksen fortæller, at han i et stykke tid har arbejdet på at udvikle et bredere forretningsgrundlag, som blandt andet omfatter et hostingkoncept, der skal supplere hardwaresalg og konsulentydelser. Det har krævet både investeringer og manpower, hvilket har smittet negativt af på indtjeningen.

"Jeg har valgt at tage skraldet i 2011. Det har været et dyrt år for mig, og jeg kunne godt have ønsket mig det anderledes. Det er naturligvis ikke tilfredsstillende for nogen at lave et underskud på to millioner, men det er en del af plan, jeg har arbejdet med i et par år, hvor jeg vil væk fra at være traditionel it-forhandler, for det er de færreste, der kan leve af det i dag," siger Mads Henriksen.

For kun et par år siden beskæftigede Comit 22 mand, mens firmaet i dag er nede på blot 12 ansatte. Samtidig med omstillingen er der også sket udskiftninger i medarbejderstaben, så det nu på mange pladser er et helt nyt hold, der står bag Comit, fortæller Mads Henriksen.

"Jeg driver i dag en anden type forretning end tidligere. Jeg har måttet fyre folk, mens andre har valgt selv at sige farvel. Det har kostet, også fordi vi har mistet nogle kunder på den konto," siger Mads Henriksen, som dog stadig er fortrøstningsfuld, når det gælder Comits fremtid - også som spiller på det traditionelle hardwaremarked.

"Det har været tungt investeringsmæssigt, men jeg tror på, at jeg har taget det rigtige valg ved at satse på hosting, og hvis jeg kan levere konsulentydelser og hardware som supplement til en hostingvirksomhed, har jeg flere strenge at spille på," siger Mads Henriksen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere