Artikel top billede

Comit tager skraldet fra hostingsats nu

Det har været en meget dyr satsning på omstilling af forretningen, erkender Kokkedal-forhandlerens direktør. Læs hvorfor.

Opbygningen af et hosting-koncept som supplement til hardware-og konsulentforretningen sætter dybe spor i det seneste regnskab fra Kokkedal-forhandleren Comit, som kommer ud med et underskud på 2,1 millioner kroner før skat mod et plus på en lille halv million året før. Pengene tages fra selskabets egenkapital.

Direktør og eneejer Mads Henriksen fortæller, at han i et stykke tid har arbejdet på at udvikle et bredere forretningsgrundlag, som blandt andet omfatter et hostingkoncept, der skal supplere hardwaresalg og konsulentydelser. Det har krævet både investeringer og manpower, hvilket har smittet negativt af på indtjeningen.

"Jeg har valgt at tage skraldet i 2011. Det har været et dyrt år for mig, og jeg kunne godt have ønsket mig det anderledes. Det er naturligvis ikke tilfredsstillende for nogen at lave et underskud på to millioner, men det er en del af plan, jeg har arbejdet med i et par år, hvor jeg vil væk fra at være traditionel it-forhandler, for det er de færreste, der kan leve af det i dag," siger Mads Henriksen.

For kun et par år siden beskæftigede Comit 22 mand, mens firmaet i dag er nede på blot 12 ansatte. Samtidig med omstillingen er der også sket udskiftninger i medarbejderstaben, så det nu på mange pladser er et helt nyt hold, der står bag Comit, fortæller Mads Henriksen.

"Jeg driver i dag en anden type forretning end tidligere. Jeg har måttet fyre folk, mens andre har valgt selv at sige farvel. Det har kostet, også fordi vi har mistet nogle kunder på den konto," siger Mads Henriksen, som dog stadig er fortrøstningsfuld, når det gælder Comits fremtid - også som spiller på det traditionelle hardwaremarked.

"Det har været tungt investeringsmæssigt, men jeg tror på, at jeg har taget det rigtige valg ved at satse på hosting, og hvis jeg kan levere konsulentydelser og hardware som supplement til en hostingvirksomhed, har jeg flere strenge at spille på," siger Mads Henriksen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere