Artikel top billede

Fujitsu: Danske fyringer medvirkende til turn around

Producenten Fujitsu har vendt et underskud på mere end 100 millioner kroner til et lille bitte plus. En del af baggrunden for det opsigtsvækkende resultat er afskedigelsen af omkring 40 medarbejdere og færre udgifter til bod til utilfredse kunder.

Selv kalder Fujitsu Danmark det for "kundefokus og godt købmandsskab", at selskabet har været i stand til at vende et underskud på 102 millioner kroner til et overskud på 51.000 kroner.

Mere konkret har det været medvirkende til den markante fremgang, at selskabet har fyret omkring 40 ansatte. Derudover fremhæves det i regnskabet, at de væsentligste årsager til en 35 procents fremgang i bruttofortjenesten dels er en forskydning i mikset mellem hardware og serviceomsætning, dels genforhandling og afvikling af "et antal større tabsgivende kontrakter".

Endelig tæller det på plussiden, at Fujitsu i det seneste regnskabsår har måttet betale færre penge i bod til sine kunder. Alene i mindre udbetalt bod har Fujitsu hentet en besparelse på minimum fem millioner kroner set i forhold til regnskabsåret 2010/2011.

Bruttofortjenesten endte på 368 millioner kroner, hvilket svarer til en fremgang på 23,4 procent sammenlignet med 2010.

"Det har været et begivenhedsrigt år," udtaler Peter Krogsgaard, som har været administrerende direktør for Fujitsu i Danmark siden juni 2011.

Omsætningen for 2011/2012 endte på 771,9 millioner kroner mod 840,6 millioner året før.

"Grundlæggende har vi haft to fokusområder i det forløbne år. For det første det kommercielle område, og hvordan vi bedst servicerer vores kunder og partnere, og for det andet det finansielle område, med fokus på lønsomheden i alle produkter og services. Vores omsætning er faldet, men samtidig er vores bruttofortjeneste steget dramatisk. Vi har bevidst valgt at undvige lav-marginal-forretning og i stedet fokuseret på de områder, hvor vi både kan skabe merværdi for vores kunder og samtidig drive en lønsom forretning," udtaler Peter Krogsgaard.

Tre Fujitsu-ejede selskaber er afgået ved døden i det forgangne år. Det er selskaberne Cell Networks, Mandator Danmark og Fujitsu Technology Solutions, som er afviklet. Slankningen betyder, at Fujitsu-koncernens aktiviteter nu reelt er samlet i Fujitsu A/S.

Når nu vi er ved ejerforholdene, så ejes Fujitsu A/S 100 procent af Fujitsu Services Holding BV (hollandsk), der igen er ejet 100 procent af et engelsk holdingselskab, som igen er ejet af Fujitsu Ltd. (96 procent) og Fujitsu International Finance BV (fire procent).

Fujitsu leverer økonomi- og ESDH- (Elektronisk Sags- og Dokumenthåndtering) systemer til det offentlige marked og server- og storage-løsninger til det private marked.

Ifølge IDC udgjorde Fujitsus andel af det danske marked for it-services 1,6 procent i 2011. Den andel forventer selskabet at øge til 1,8 procent i indeværende år, hvor markedsvæksten ifølge IDC kun når op på 1,7 procent. Ledelsen forventer ifølge regnskabsberetningen et resultat for regnskabsåret 2012/2013 på otte til 10 millioner kroner før skat svarende til cirka én procent af omsætningen.

For styrke Fujitsu i Danmark får selskabet styrket egenkapitalen med 44 millioner kroner, som kommer fra moderselskabet i Holland.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere