Artikel top billede

Derfor går Proshop ind i Norge

Et år efter Proshops indtog i Sverige, har selskabet nu købt sig ind i Norge. Men ekspansionen er kun første skridt på vejen til at realisere internationale ambitioner.

Danske Proshop har netop købt den norske webshop Bestbuy, hvormed onlineforhandleren nu er til stede på alle tre skandinaviske markeder, da selskabet gik ind i Sverige sidste år.

"Vi har nået en størrelse i Danmark, hvor vi stadig kan vokse og tage markedsandele, men vi har brug for at få nogle flere markeder for at komme til noget mere omsætning. Det er selvfølgelig derfor, vi går ud internationalt," fortæller direktør Morten Duch om Proshops ekspansioner.

Læs også: Proshop går ind i Norge

Den norske investering betyder, at Proshop nu dækker de samme geografiske områder som konkurrenten Dustin, der da netop også er en af målestokkene for de to internationale satsninger. Den tidligere nationale onlineforhandler vil nemlig gerne blive en international forretning, der kan konkurre med de store.

"Det norske marked minder meget om det danske. Der er de store som Dustin - Komplett er selvfølgelig den helt store. Så er der en række forskellige lokale spillere deroppe af samme type som os, men det er de store online-forretninger, vi matcher os op imod," fortæller Morten Duch.

I Danmark er Proshop allerede en betydelig spiller inden for onlinesalg af it-udstyr, og Morten Duch beretter, at Proshop ønsker at opbygge en forretning af samme omfang i de lande, de går ind i.

"Det er klart, at vi ikke lige kommer op på det samme niveau som i Danmark på et år. Men det går stille og roligt, og vi vækster," fortæller Morten Duch om den et år gamle svenske ekspansion.

Læs også: Proshop åbner i Sverige

"Vi kan godt mærke, at finanskrisen rammer alle, men vi har stadig en vækst på forretningen og en bundlinje, der følger godt med. Så vi er optimistiske i forhold til de kommende år, og det er selvfølgelig også derfor, vi tør ekspandere nu," forklarer Morten Duch.

Internationale drømme

Med indtoget i Sverige og Norge har Proshop taget første skridt på vejen væk fra den lokale forhandlervirksomhed mod den internationale aktør. Men ambitionerne stopper ikke her.

"Vi har en plan om at skulle ekspandere i Nordeuropa, men vi tager et skridt af gangen. Sverige og Norge lå i planen, og så skal vi lige vurdere, inden vi kører videre. Nu skal vi måske også lige fokusere på at vækste de forretninger, vi har bygget op," siger Morten Duch.

Og der er nok at tage fat på i Norge. Da landet står uden for EU og dermed samhandelsprojekterne, står Proshop over for lidt andre udfordringer end sidste år i Sverige. Morten Duch forsikrer dog, at Proshop har rigtig godt styr de forhold, der er anderledes i kraft af, at Norge står uden for EU.

Til gengæld er der nogle norske forhold, der kræver lidt ekstra opmærksomhed.

"Geografien er anderledes, så logistikken og fragten er lidt mere krævende at håndtere. Prisniveauet er anderledes på forskellige varer. Reklamationsretten er fem år i Norge, hvor den er to år i Danmark. Så der er sådan nogle forskellige ting," siger Morten Duch.

Når der er styr på de skandinaviske markeder, har Proshop planer om at fortsætte uden for Danmarks grænser. Hvor den næste Proshop-forretning popper op, kan Morten Duch endnu ikke sige.

"Selvfølgelig kigger vi også til Tyskland, men der er også andre muligheder," siger han til CRN.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.