Artikel top billede

John Thomas: Stor-opkøb bliver ingen sovepude

Selv om EET Group har dykket dybt ned i tegnebogen for at købe den rivaliserende distributør Europarts mener koncernchefen ikke, at opkøbet bør blive en undskyldning for dårlig performance.

EET kommer til at klare opkøbet af Europart uden det påvirker EETs resultater. EETs koncernchef John Thomas er rimelig klar i spyttet.

"Jeg håber at dette opkøb kommer til at ske uden, at det påvirker EET negativt. Man hører tit, at dårlige resultater bliver tillagt en implementeringsfase. Det er et kort, man ofte spiller ud. Jeg håber ikke, du kommer til at høre mig komme med den undskyldning," siger John Thomas til CRN.

Faktisk er han ret optimistisk med hensyn til udbyttet af opkøbet.

"Jeg regner at én plus én giver mellem to og tre, fordi Europarts har rigtig meget at byde på. Samtidig er vi i EET meget stærke på produktsiden, og så har vi en langt bedre it-platform og handelsplatform, som er langt mere veludbygget end Europarts," siger John Thomas.

Han erkender, at en af grundene til at EET kunne købe Europart, også handler om, at det ikke er gået lige godt på alle Europarts markeder. Men det er problemer, som John Thomas regner med, at EET kan isolere og gør noget ved.

"Vi vurderer, at Europarts ikke kan trække os med ned. Og vi er velpolstrede nok til at tage de bumps, der måtte komme, og vi har også tilstrækkelig med ledelseskapacitet til at gennemføre fusionen. Det bliver selvfølgelig ikke let. Der er masser af hårdt arbejde forude," siger John Thomas.

Han erkender, at Europart samtidig er EETs absolut største opkøb nogensinde.

"Vi kommer nok ikke til at købe mere op i år. Jeg vil tro, der bliver en implementeringsperiode på mellem seks og atten måneder. Når man tænker på, at for ti år siden var Europarts væsentlig større end EET, så er det en meget udfordrende opgave vi står overfor," siger han og fortsætter:

"Men hvis vi lykkes med det her, så bliver det rigtigt attraktivt, og så kommer vi til at tjene penge på dette opkøb."

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.