Artikel top billede

Netsolutions redder året i 11. time

Efter ti sløve måneder fyldte Netsolutions kassen i årets sidste to måneder og kom derfor ud af 2011 med overskud.

Det var kun standardvarer, der var salg i først på året i 2011. Store projekter og individuelle løsninger, kunne Netsolutions ikke sælge. 

Alligevel kom Glostrupforhandleren ud af 2011 med et overskud på 132.527 kroner før skat - et resultat virksomheden knap turde drømme om tilbage i efteråret.

"Det var faktisk først i de sidste to måneder, vi fik lavet det her flotte resultat," fortæller salgsdirektør Oktay Ilgöy.

Og der er flere forklaringer på, at 2011 blev et presset år, hvor Netsolutions kun lige fik reddet et overskud hjem. I følge Oktay Ilgöy er markedet svagt, store kæder presser priserne, og udbredelsen af cloud har gjort det vanskeligt for den lille Glostrupforhandler at tjene penge på infrastrukturløsninger. 

Ketchupeffekt gav rekordår

Hvis nogen husker Netsolutions' 2010-resultat, vil de måske undre sig noget over, at Oktay Ilgöy kan være så begejstret for det beskedne 2011-resultatet. Det er nemlig knap 700.000 kroner lavere end året før.

Men Oktay Ilgöys tilfredshed med 2011 bliver ikke mindre ved sammenligningen af de to forgående regnskabsår.

"2010 var et rekordår. Det var ketchupeffekten i forhold til 2008 og 2009, hvor alting også stod stille, så investeringerne blev skubbet og skubbet, og til sidst kunne de ikke holde det længere. Det betød, at mange af vores kunder så slog til i 2010," forklarer Oktay Ilgöy, men:

"Markedet var meget svagt i 2011 - specielt det første halvår skete der ingenting. Så vi er overordentligt godt tilfredse med det resultat, vi har leveret sidste år."

Fremtiden byder på forandring

"Nu handler det om at tilpasse organisationen til de nye udfordringer," forklarer Oktay Ilgöy og fortsætter:

"Vi har ansat en ny direktør udefra for at få nogle friske øjne til at se på vores forretning. Og så kan det være, at der er nogle andre af vores områder, vi skal opprioritere, eller nye områder, vi skal investere i og nedjustere vores fokus på infrastruktur."

Selvom forretningsvilkår er ændret, og selve forretningen er under forandring, ser salgsdirektøren lyst på fremtiden.

"På nuværende tidspunkt, stiler vi efter en halv million i overskud i 2012. Og det er indregnet de investeringer, vi har gjort i ny direktør og nye folk, som lige skal starte op."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere