Artikel top billede

Netsolutions redder året i 11. time

Efter ti sløve måneder fyldte Netsolutions kassen i årets sidste to måneder og kom derfor ud af 2011 med overskud.

Det var kun standardvarer, der var salg i først på året i 2011. Store projekter og individuelle løsninger, kunne Netsolutions ikke sælge. 

Alligevel kom Glostrupforhandleren ud af 2011 med et overskud på 132.527 kroner før skat - et resultat virksomheden knap turde drømme om tilbage i efteråret.

"Det var faktisk først i de sidste to måneder, vi fik lavet det her flotte resultat," fortæller salgsdirektør Oktay Ilgöy.

Og der er flere forklaringer på, at 2011 blev et presset år, hvor Netsolutions kun lige fik reddet et overskud hjem. I følge Oktay Ilgöy er markedet svagt, store kæder presser priserne, og udbredelsen af cloud har gjort det vanskeligt for den lille Glostrupforhandler at tjene penge på infrastrukturløsninger. 

Ketchupeffekt gav rekordår

Hvis nogen husker Netsolutions' 2010-resultat, vil de måske undre sig noget over, at Oktay Ilgöy kan være så begejstret for det beskedne 2011-resultatet. Det er nemlig knap 700.000 kroner lavere end året før.

Men Oktay Ilgöys tilfredshed med 2011 bliver ikke mindre ved sammenligningen af de to forgående regnskabsår.

"2010 var et rekordår. Det var ketchupeffekten i forhold til 2008 og 2009, hvor alting også stod stille, så investeringerne blev skubbet og skubbet, og til sidst kunne de ikke holde det længere. Det betød, at mange af vores kunder så slog til i 2010," forklarer Oktay Ilgöy, men:

"Markedet var meget svagt i 2011 - specielt det første halvår skete der ingenting. Så vi er overordentligt godt tilfredse med det resultat, vi har leveret sidste år."

Fremtiden byder på forandring

"Nu handler det om at tilpasse organisationen til de nye udfordringer," forklarer Oktay Ilgöy og fortsætter:

"Vi har ansat en ny direktør udefra for at få nogle friske øjne til at se på vores forretning. Og så kan det være, at der er nogle andre af vores områder, vi skal opprioritere, eller nye områder, vi skal investere i og nedjustere vores fokus på infrastruktur."

Selvom forretningsvilkår er ændret, og selve forretningen er under forandring, ser salgsdirektøren lyst på fremtiden.

"På nuværende tidspunkt, stiler vi efter en halv million i overskud i 2012. Og det er indregnet de investeringer, vi har gjort i ny direktør og nye folk, som lige skal starte op."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere