Artikel top billede

Flere millionkrav mod nordjyske CESS-Danmark

Leverandører truer den nordjyske broker med retssager og erstatningskrav for annullerede millionordrer. CESS-Danmark afviser kravene.

(Opdateret: I den oprindelige version af denne artikel var CESS-Danmarks kommentar til et økonomisk krav fra Pesko Trading ikke kommet med)

It-brokeren CESS-Danmark i Aabybro står over for krav om millionerstatning, efter at to millionhandler tidligere på året faldt på gulvet.

Det ene af kravene kommer fra det tyske selskab Timlic Deutschland Gmbh, som i 2011 fik en ordre fra CESS på Cisco-udstyr. Det oplyser Udo Engelen fra Timlic til CRN.

I februar i år annullerede CESS-Danmark ordren, og det tyske selskab er nu på vej med et sagsanlæg mod CESS-Danmark med krav om erstatning for tabt fortjeneste ved den kuldsejlede handel.

I CESS-Danmarks netop offentliggjorte regnskab er den mislykkede handel med Timlic nævnt i forbindelse med at CESS har bogført hensættelser og tab på mere end fire millioner kroner. CESS-Danmark forklarer, at handlen med tyskerne er blevet annulleret fordi CESS' daværende salgsdirektør Dennis Nielsen ved bestillingen af varerne fra Tyskland har overskredet sine økonomiske beføjelser.

CESS-Danmark afviser de tyske krav med henvisning til, at man allerede har betalt et depositum på 50.000 dollar svarende til 300.000 danske kroner.

Ifølge Timlic Deutschlands tyske advokat, Manfred Lipski, dækker beløbet dog langt fra Timlics tab på den annullerede ordre. Det endelige krav afhænger ifølge Manfred Lipski af, om det lykkes Timlic at afsætte varerne til en anden kunde.

"Jeg ønsker ikke at give et konkret vurdering i denne sag. Jeg vil bare sige, at det kan være omkring 2-300.000 euro (1,5-2 millioner danske kroner,red.), hvis det lykkes at sælge varerne til anden side," siger Manfred Lipski.

CESS-Danmarks direktør, Nikolaj Johansen fastholder i en mail til CRN, at det oprindelige depositum, som er nævnt i CESS' regnskab dækker det tyske krav.

"Timlic har tidligere indikeret, at de eventuelt vil søge tabt fortjeneste godtgjort, og det er vores vurdering at et eventuelt fremtidigt krav, allerede er indeholdt i hensættelserne," lyder det fra Nikolaj Johansen.

Den tidligere salgsdirektør i CESS-Danmark, Dennis Nielsen, blev i marts bortvist fra virksomheden. Nikolaj Johansen ønsker dog ikke kommentere, om bortvisningen hænger sammen med den mislykkede handel med Timlic.

"Der er tale om en personalesag, så det kan og vil jeg ikke uddybe," lyder det fra Nikolaj Johansen.

Ved siden af den tyske kontrovers, slås CESS-Danmark også med et krav fra en dansk leverandør, Pesko Trading, som har rejst sag ved retten i Hjørring efter at CESS-Danmark har annulleret en ordre, som ifølge CRNs oplysninger samlet løber op i mere end en million kroner.

Indehaver Peter Skov Larsen fra Pesko Trading ønsker ikke at kommentere sagen, men bekræfter overfor CRN, at en retssag er under opsejling.

"Det eneste, jeg ønsker at sige, er, at jeg sort på hvidt har en faktura, der ikke er betalt," siger Peter Skov Larsen.

Hos CESS-Danmark afviser direktør Nikolaj Johansen kravet fra Pesko Trading.

"Slutbrugeren har annulleret handlen. Pesko Tradings provision var betinget af handlens gennemførelse," siger Nikolaj Johansen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere