Artikel top billede

Flere millionkrav mod nordjyske CESS-Danmark

Leverandører truer den nordjyske broker med retssager og erstatningskrav for annullerede millionordrer. CESS-Danmark afviser kravene.

(Opdateret: I den oprindelige version af denne artikel var CESS-Danmarks kommentar til et økonomisk krav fra Pesko Trading ikke kommet med)

It-brokeren CESS-Danmark i Aabybro står over for krav om millionerstatning, efter at to millionhandler tidligere på året faldt på gulvet.

Det ene af kravene kommer fra det tyske selskab Timlic Deutschland Gmbh, som i 2011 fik en ordre fra CESS på Cisco-udstyr. Det oplyser Udo Engelen fra Timlic til CRN.

I februar i år annullerede CESS-Danmark ordren, og det tyske selskab er nu på vej med et sagsanlæg mod CESS-Danmark med krav om erstatning for tabt fortjeneste ved den kuldsejlede handel.

I CESS-Danmarks netop offentliggjorte regnskab er den mislykkede handel med Timlic nævnt i forbindelse med at CESS har bogført hensættelser og tab på mere end fire millioner kroner. CESS-Danmark forklarer, at handlen med tyskerne er blevet annulleret fordi CESS' daværende salgsdirektør Dennis Nielsen ved bestillingen af varerne fra Tyskland har overskredet sine økonomiske beføjelser.

CESS-Danmark afviser de tyske krav med henvisning til, at man allerede har betalt et depositum på 50.000 dollar svarende til 300.000 danske kroner.

Ifølge Timlic Deutschlands tyske advokat, Manfred Lipski, dækker beløbet dog langt fra Timlics tab på den annullerede ordre. Det endelige krav afhænger ifølge Manfred Lipski af, om det lykkes Timlic at afsætte varerne til en anden kunde.

"Jeg ønsker ikke at give et konkret vurdering i denne sag. Jeg vil bare sige, at det kan være omkring 2-300.000 euro (1,5-2 millioner danske kroner,red.), hvis det lykkes at sælge varerne til anden side," siger Manfred Lipski.

CESS-Danmarks direktør, Nikolaj Johansen fastholder i en mail til CRN, at det oprindelige depositum, som er nævnt i CESS' regnskab dækker det tyske krav.

"Timlic har tidligere indikeret, at de eventuelt vil søge tabt fortjeneste godtgjort, og det er vores vurdering at et eventuelt fremtidigt krav, allerede er indeholdt i hensættelserne," lyder det fra Nikolaj Johansen.

Den tidligere salgsdirektør i CESS-Danmark, Dennis Nielsen, blev i marts bortvist fra virksomheden. Nikolaj Johansen ønsker dog ikke kommentere, om bortvisningen hænger sammen med den mislykkede handel med Timlic.

"Der er tale om en personalesag, så det kan og vil jeg ikke uddybe," lyder det fra Nikolaj Johansen.

Ved siden af den tyske kontrovers, slås CESS-Danmark også med et krav fra en dansk leverandør, Pesko Trading, som har rejst sag ved retten i Hjørring efter at CESS-Danmark har annulleret en ordre, som ifølge CRNs oplysninger samlet løber op i mere end en million kroner.

Indehaver Peter Skov Larsen fra Pesko Trading ønsker ikke at kommentere sagen, men bekræfter overfor CRN, at en retssag er under opsejling.

"Det eneste, jeg ønsker at sige, er, at jeg sort på hvidt har en faktura, der ikke er betalt," siger Peter Skov Larsen.

Hos CESS-Danmark afviser direktør Nikolaj Johansen kravet fra Pesko Trading.

"Slutbrugeren har annulleret handlen. Pesko Tradings provision var betinget af handlens gennemførelse," siger Nikolaj Johansen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere