Artikel top billede

EMC dropper sit direkte salg

Storageproducenten EMC er på verdensplan stille og roligt i gang med at udfase sit direkte salg. I Norge tager EMC konsekvensen dropper per omgående alt direkte salg.

EMC, der er en af verdens største producenter af storage, er på verdensplan i gang med at omlægge sin salgskanal fra direkte salg til i stedet udelukkende at sælge gennem partnere og forhandlere.

Til at starte med har selskabet valgt at indføre en 100 procent indirekte strategi for Norge og Island.

"EMC har historisk haft en markedsstrategi, hvor vi langt hen ad vejen har kunnet vælge, om vi skal levere direkte eller indirekte. Det har vi nu sat en hård og brutal stopper for. Det er ikke forudsigeligt nok for partnerne og heller ikke formålstjenlig for EMC," siger Helge Fjelberg, salgsdirektør for EMC i Norge og på Island til itbransjen.no.

Den eneste undtagelse er verdensomspændende aftaler, som er underskrevet i udlandet, og som forpligter EMC til at levere direkte også i Norge. Den slags aftaler har EMC Norge kun to af.

Flyttet alle kunderne

Herhjemme var EMC senest omtalt i en artikel, hvor selskabet lovede, at en ny it-arkitektur kan blive forhandlernes indgang til øget salg af services.

EMC Norge har nu flyttet de kunder, som tidligere fik leveret direkte eller via Dell, over til den kanalforretningen forretning. Og EMC's egne sælgere i Norge får heller ikke længere kommission på det direkte salg.

"Organisationen belaver sig på et stort bidrag fra partnerkanalen i hele værdikæden. Er vi ikke pålidelige i samarbejdet, får vi en kanal, som ikke kan stole på os, og det vil gå ud over økosystemet," sier Helge Fjelberg til itbransjen.no

Han mener i øvrigt, at kun Cisco og Microsoft har en lige så tydelig partnerstrategi.

Tilbagemeldinger fra kanalen har udelukkende været positive.

CRN arbejder på at få en kommentar fra den danske EMC-chef Carsten Højerup til, hvordan EMC herhjemme arbejder med salgskanalen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere