Artikel top billede

EMC dropper sit direkte salg

Storageproducenten EMC er på verdensplan stille og roligt i gang med at udfase sit direkte salg. I Norge tager EMC konsekvensen dropper per omgående alt direkte salg.

EMC, der er en af verdens største producenter af storage, er på verdensplan i gang med at omlægge sin salgskanal fra direkte salg til i stedet udelukkende at sælge gennem partnere og forhandlere.

Til at starte med har selskabet valgt at indføre en 100 procent indirekte strategi for Norge og Island.

"EMC har historisk haft en markedsstrategi, hvor vi langt hen ad vejen har kunnet vælge, om vi skal levere direkte eller indirekte. Det har vi nu sat en hård og brutal stopper for. Det er ikke forudsigeligt nok for partnerne og heller ikke formålstjenlig for EMC," siger Helge Fjelberg, salgsdirektør for EMC i Norge og på Island til itbransjen.no.

Den eneste undtagelse er verdensomspændende aftaler, som er underskrevet i udlandet, og som forpligter EMC til at levere direkte også i Norge. Den slags aftaler har EMC Norge kun to af.

Flyttet alle kunderne

Herhjemme var EMC senest omtalt i en artikel, hvor selskabet lovede, at en ny it-arkitektur kan blive forhandlernes indgang til øget salg af services.

EMC Norge har nu flyttet de kunder, som tidligere fik leveret direkte eller via Dell, over til den kanalforretningen forretning. Og EMC's egne sælgere i Norge får heller ikke længere kommission på det direkte salg.

"Organisationen belaver sig på et stort bidrag fra partnerkanalen i hele værdikæden. Er vi ikke pålidelige i samarbejdet, får vi en kanal, som ikke kan stole på os, og det vil gå ud over økosystemet," sier Helge Fjelberg til itbransjen.no

Han mener i øvrigt, at kun Cisco og Microsoft har en lige så tydelig partnerstrategi.

Tilbagemeldinger fra kanalen har udelukkende været positive.

CRN arbejder på at få en kommentar fra den danske EMC-chef Carsten Højerup til, hvordan EMC herhjemme arbejder med salgskanalen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere