Artikel top billede

To fængslet for gigantsvindel med computere og mobiltelefoner

To danskere er blevet varetægtsfængslet for lukkede døre for at have deltaget i internationalt svindelnetværk styret fra Tyskland. Der tale om svindel for næsten en milliard kroner.

To danskere har ifølge de tyske myndigheder spillet en central rolle i et gigantisk svindelsag, som det tyske politi lige nu er ved et optrævle.

Danskerne - to mænd på 42 og 46 år - har ifølge statsadvokaten i Augsburg, Matthias Nickolai, været en del af et internationalt netværk, som gennem et netværk af selskaber har snydt med moms og hvidvasket penge for tilsammen 120 millioner euro - eller tæt ved en milliard kroner. Svindelen er fortrinsvis foregået gennem handel med computerudstyr og mobiltelefoner.

Ved en aktion klokken fem torsdag morgen i sidste uge blev de to anholdt og senere varetægtsfængslet. Anholdelserne var en del af en koordineret aktion, hvor politiet i lande som Tyskland, Sverige, Holland, Belgien, Østrig og Spanien slog til mod mere end 100 adresser rundt om i Europa. I alt blev 30 personer anholdt ved aktionen - heraf 19 anholdelser alene i Tyskland.

De to danskeres rolle i svindelen har angiveligt været at stå for hvidvask af op mod 160 millioner kroner af udbyttet fra den omfattende momssvindel.

Vicestatsadvokat ved bagmandspolitiet, Hans Jakob Folker, bekræfter over for CRN, at dansk politi efter anmodning fra deres tyske kolleger har slået til mod to adresser - henholdsvis på Sjælland og i Jylland.

"Vi har bistået med at undersøge den del af sagen, som berører danske statsborgere. Det er pengesporet og camouflagen af de transaktioner, der er foregået i den tyske svindelsag, vi koncentrerer os om," siger Hans Jakob Folker.

Begge danskere nægter sig i øvrigt skyldige i sigtelserne.

Ifølge bt.dk er det for den ene af de fængslede danskere ikke første gang, at omgang med computer-udstyr har bragt ham bag tremmer. For næsten en snes år siden blev han også fængslet for storhæleri af pc-udstyr. Dengang foregik det fra en kiosk på Amagerbrogade.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere