Artikel top billede

It-sælgere vinder lønkapløbet

På vej ud af krisen? Trods hårde tider i it-branchen steg danske it-sælgeres løn sidste år betydelig mere end resten af arbejdsmarkedet. Se her om du får nok i løn.

Mens it-branchen vånder sig under den økonomiske krise, er det svært at få øje på de dårlige tider, når man ser på lønudviklingen for it-sælgere.

Ifølge et rundspørge blandt medlemmerne af sælgernes fagforening, Business Danmark, steg it-sælgernes lønninger i løbet af 2011 med i alt 2,3 procent. Til sammenligning var lønstigningen for hele arbejdsmarkedet ifølge Danmarks Statistik i samme periode på omkring 1,8 procent.

En stor del af de ekstra penge i lønningsposen kommer fra større bonus og provision, som er gået op med mellem syv og otte procent. Til gengæld er udviklingen i grundlønnen mere afdæmpet med et plus på tre procent for sælgere med bonusordninger og et direkte fald på en procent for provisionslønnede.

Det er fortsat sælgeren i software virksomheder, der ligger lønmæssigt i front med en gennemsnitsløn på 54.800 kroner. Sælgere af hardware og services ligger lige i hælene på softwarekollegerne med gennemsnitslønninger på henholdsvis 53.800 og 52.400 kroner.

De absolutte topsælgere i branchen ligger fortsat langt højere oppe ad lønskalaen, hvor de ti procent bedst lønnede henter en månedlig hyre på mere end 80.000 kroner.

I alt har omkring 300 it-sælgere fortalt Business Danmark om deres løn.

Læs også:
Flere job og højere løn til it-sælgere

Topsælgere forgyldt af krisen

Drastisk fald i it-sælgeres jobklausuler

Femdobling af lån til fyrede sælgere


Krisen skræmmer unge sælgere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere