Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Her er TDC-leverandørs vilkår til fyrede ansatte

TDC-leverandøren Tata TCS har forhandlet vilkårene for fyringen af 84 ansatte på plads med de faglige organisationer. En særlig ordning skal lokke de fyrede til at blive til sidste dag.

Læs også:
Plan: Bonus til fyrede TDC-folk for at træne afløsere

Indisk it-gigant lynopretter firma til danske CSC-folk

It-gigant massefyrer blandet tidligere CSC-ansatte

En månedsløn.

Det bliver betalingen i form af en såkaldt fastholdelsesbonus til de 84 fyrede Tata TCS-ansatte, som vælger at blive opsigelsesperioden ud.

Det har firmaet oplyst til medarbejderne, der frem til mandag har mulighed for at søge en frivillig aftrædelse hos det firma hvor de har været ansat siden 1. april efter virksomheds-overdragelsen fra CSC, som TDC droppede i vinters.

Opsigelsesperioden skal de fyrede ansatte angiveligt benytte til at undervise en række indiske TCS-medarbejdere i bruges af TDC's komplicerede legacy systemer, har fagforbundet Prosa tidligere meldt ud.

It-giganten TCS (Tata Consultancy Services), der den 1. april overtog driften af TDC's it-systemer for en værdi af flere milliarder kroner, melder i denne uge ud, hvor mange ansatte der får lov til at få en frivillig aftrædelse.

Skal oplære indiske TCS-ansatte

Tata TCS færdiggjorde i sidste uge en aftale med de berørte fagforbund om vilkårene for de ansatte der bliver ramt af firmaets varslede masseafskedigelse.

Både de frivillige og ufrivilligt afskedigede vil skulle arbejde for Tata TCS i deres individuelle opsigelsesperiode og bliver altså ikke fritstillet. Dermed udløses den såkaldte fastholdelsesbonus, som udgør omkring en månedsløn plus tillæg.

Desuden får de afskedigede medarbejdere et beløb til uddannelse og mulighed for at deltage i et outplacementforløb, som skal hjælpe den enkelte til at finde nyt arbejde. Samtidig tilbyder TCS de fyrede at få deres feriefridage udbetalt i slutningen af perioden og en plads på rekrutteringslisten i Tata TCS' globale moderselskab.

Lykkes det at få et job her, medbringer de ansatte deres optjente anciennitet og får lov at beholde deres fratrædelsesgodtgørelse.

Få ventes at gå frivilligt

Selvom vilkårene ifølge Computerworlds kilder er "bedre end ingenting", er de dog langtfra guldrandede nok til at ret mange ansatte vurderes at ville melde sig frivilligt.

Ifølge Computerworlds oplysninger har forhandlingerne mellem Tata TCS og de faglige organisationer i henhold til lov om masseafskedigelser ikke nedbragt antallet af det varslede antal afskedigelser.

Den endelige dato og procedure for afskedigelserne af de berørte medarbejdere er endnu ikke fastlagt. Men udpegningen af de medarbejdere der skal afskediges og de tilhørende opsigelsessamtaler forventes ifølge Computerworlds oplysninger at foregå i denne uge.

Inden da skal Tata TCS dog have afgjort, hvor mange ansøgninger om en frivillig aftrædelse der bliver godkendt.

Firmaet har fra starten meldt ud at Jylland rammes hårdest af fyringsrunden, hvor 59 stillinger vest for Storebælt mens 25 stillinger i København skæres væk.

Firmaets ledelse har afvist at kommentere afskedigelsesforløbet, men har tidligere udtalt, at de føler med de ansatte som bliver berørt af afskedigelserne, der sker for at opfylde firmaets målsætninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere