Artikel top billede

Her er TDC-leverandørs vilkår til fyrede ansatte

TDC-leverandøren Tata TCS har forhandlet vilkårene for fyringen af 84 ansatte på plads med de faglige organisationer. En særlig ordning skal lokke de fyrede til at blive til sidste dag.

Læs også:
Plan: Bonus til fyrede TDC-folk for at træne afløsere

Indisk it-gigant lynopretter firma til danske CSC-folk

It-gigant massefyrer blandet tidligere CSC-ansatte

En månedsløn.

Det bliver betalingen i form af en såkaldt fastholdelsesbonus til de 84 fyrede Tata TCS-ansatte, som vælger at blive opsigelsesperioden ud.

Det har firmaet oplyst til medarbejderne, der frem til mandag har mulighed for at søge en frivillig aftrædelse hos det firma hvor de har været ansat siden 1. april efter virksomheds-overdragelsen fra CSC, som TDC droppede i vinters.

Opsigelsesperioden skal de fyrede ansatte angiveligt benytte til at undervise en række indiske TCS-medarbejdere i bruges af TDC's komplicerede legacy systemer, har fagforbundet Prosa tidligere meldt ud.

It-giganten TCS (Tata Consultancy Services), der den 1. april overtog driften af TDC's it-systemer for en værdi af flere milliarder kroner, melder i denne uge ud, hvor mange ansatte der får lov til at få en frivillig aftrædelse.

Skal oplære indiske TCS-ansatte

Tata TCS færdiggjorde i sidste uge en aftale med de berørte fagforbund om vilkårene for de ansatte der bliver ramt af firmaets varslede masseafskedigelse.

Både de frivillige og ufrivilligt afskedigede vil skulle arbejde for Tata TCS i deres individuelle opsigelsesperiode og bliver altså ikke fritstillet. Dermed udløses den såkaldte fastholdelsesbonus, som udgør omkring en månedsløn plus tillæg.

Desuden får de afskedigede medarbejdere et beløb til uddannelse og mulighed for at deltage i et outplacementforløb, som skal hjælpe den enkelte til at finde nyt arbejde. Samtidig tilbyder TCS de fyrede at få deres feriefridage udbetalt i slutningen af perioden og en plads på rekrutteringslisten i Tata TCS' globale moderselskab.

Lykkes det at få et job her, medbringer de ansatte deres optjente anciennitet og får lov at beholde deres fratrædelsesgodtgørelse.

Få ventes at gå frivilligt

Selvom vilkårene ifølge Computerworlds kilder er "bedre end ingenting", er de dog langtfra guldrandede nok til at ret mange ansatte vurderes at ville melde sig frivilligt.

Ifølge Computerworlds oplysninger har forhandlingerne mellem Tata TCS og de faglige organisationer i henhold til lov om masseafskedigelser ikke nedbragt antallet af det varslede antal afskedigelser.

Den endelige dato og procedure for afskedigelserne af de berørte medarbejdere er endnu ikke fastlagt. Men udpegningen af de medarbejdere der skal afskediges og de tilhørende opsigelsessamtaler forventes ifølge Computerworlds oplysninger at foregå i denne uge.

Inden da skal Tata TCS dog have afgjort, hvor mange ansøgninger om en frivillig aftrædelse der bliver godkendt.

Firmaet har fra starten meldt ud at Jylland rammes hårdest af fyringsrunden, hvor 59 stillinger vest for Storebælt mens 25 stillinger i København skæres væk.

Firmaets ledelse har afvist at kommentere afskedigelsesforløbet, men har tidligere udtalt, at de føler med de ansatte som bliver berørt af afskedigelserne, der sker for at opfylde firmaets målsætninger.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.